Hogyan tudom megszokni motornál a váltást, hogy már reflexből menjen?
Most kezdem el a jogsit, eddig csak ismerős motorját próbáltam (50cc B-s jogsival). Viszont maga a váltás nem megy még reflexből tizedmásodperc alatt, kicsit agyalni kell 1 másodpercig kb hogy mit és hogyan is kéne. Kocsinál is így kezdtem annó azt valahogy belejöttem.
Hogyan tudnám motornál ezt megszokni, hogy már azonnal jöjjön a reflex egy pillanat alatt? Leállított motornál gyakoroljam sokat a mozdulatot, hogy megszokjam? Akinek szintén nehezen ment az elején, hogyan szokta meg hogy rögtön és könnyen menjen?
Egy autós oktató barátom kedvenc példabeszéde:
Amikor a kisgyerek először kezdi megtanulni a lakáskulcs használatát, megáll, koncentrál, kikeresi a kulcsot, próbálja beilleszteni, aztán elfordítani (merre is kell, jobbra vagy balra? egyet vagy kettőt?
Aztán a kilincset lenyomni és közben az ajtót (kifelé vagy befelé? húzni vagy tolni?)
Na végre, sikerült!
Te amikor ezredik alkalommal érkezel haza -ugyan azon az ajtón- semmin sem gondolkodsz, csak csinálod automatikusan.Az agyad ki tudja hol jár, közben lehet hogy telefonálsz, a kezedben a bevásárlókosár, vagy éppen ráköszönsz a szomszédra, na mi újság milyen az új autó?
Észre sem veszed, de nem figyelsz sem a kulcsra, sem a kilincsre, sem a nyitás irányára, csak egyszerűen kinyitod és belépsz a lakásodba.
Röviden: ez is egyfajta rutin.
Gyakorlás és megszokás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!