Ott élő magyarként vagy turistaként mennyire zavar Angliában, hogy bal oldalon közlekednek az autók, buszok, mennyire volt nehéz megszokni akár gyalogosként, akár autósként?
6.
Csak van valami oka, hogy mégis áttért a többség.
Ezen sokat lehetne filozofálni, hogy miért, Amerikában pl. valószínűleg azért, mert olyanok voltak a szekerek. Európában meg vannak legendák arról, hogy Napóleon találta ki, jobb meglepi támadásokat lehetett csinálni, meg egóból kötelezővé tette.
Az tény, hogy a jobbkezes férfiak balra ügyesebben kanyarodnak és ösztönösen balra többet néznek, márpedig a legtöbb járművezető jobbkezes férfi. De az olyan statisztikát is fenntartásokkal kell kezelni, hogy vajon a jobb- vagy baloldali közlekedésű országokban mennyi a baleset, mert azért ne hasonlítsuk majdnem az egész világot Indiához. :D Legjobb, ha az ember tisztában van saját magával, és annak megfelelően közlekedik, akár jobb, akár balkormányos az ország, ahol éppen van. Én pl. motoron tudom, hogy a jobbos kanyarokban ügyetlenebb vagyok, óvatosabban is megyek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!