Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorozásnál nagyjából hogyan...

Motorozásnál nagyjából hogyan kell számolni az öltözködéssel?

Figyelt kérdés
Például ha 20°C a levegő hőmérséklete, városi motorozásnál hogyan érdemes számolni az öltözködéssel, 40-50 km/h környékén mennyire alacsonyabb az ember hőérzete?

okt. 16. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
20 fokban ilyen sebességnél elég egy farmer+pulóver (nekem). Nem kell számolni semmit, egyéni hőérzetedet vedd figyelembe. Majd kitapasztalod, hogy neked milyen hőmérsékletnél milyen öltözet komfortos. Ha jó a szélvédelem, akkor nem kell túlöltözni. Nekem is négy évszakos cordura ruhám van, béléssel elég egy boxer alsó és egy póló télen is. Van téli kesztyűm, abban a kezem se fázik, plusz maszkot húzok a fejemre, mert az arcom még sisakban is kapja a hideget, + Pinlock a pára ellen. (Honda CBF 1000)
okt. 20. 14:08
 12/14 anonim ***** válasza:

40-50 nél nem annyira számottevő. De én pl az 5 fokban is motorozok, ott 2 aláöltöző felülre meg alulra is, felülre egy fűthető aláöltöző, lentre sima síaláöltöző, és erre egy kezes-lábas aláöltöző ami ugye felülre meg lentre is megy, hogy a derekam sose legyen ki, erre motoros bőrdzseki amibe beraktam a thermo bélést, alulra motoros farmer, valami vastag zokni (de újabban fűthető zoknit használok), és motoros cipő. De motoros cipőből is van olyanom amin átfúj a szél szóval inkább nyári, meg van ami teljesen szélfogó szóval téli-nyári.

Ja, és símaszk a fejre a zárt sisak alá, plusz fűthető kesztyű!

És még így se mondom hogy gatyarohasztó melegem lenne, mondjuk én nem 40-50 el megyek és nem városban :P

Ha télen is motorozni akar az ember az pár százezer forintba bőven bele fog kerülni ha rendes ruházatról van szó. Csak a fűthető aláöltözőm 90 ezer volt (klim efire), habár az insportline-nál láttam 30-ért, de az csak elől fűt és nem elől-hátul.

Esetleg még ezekkel lehet próbálkozni:

[link]

[link]

[link]

Kézmelegítőt a kesztyűbe rakni, de érdemes a kesztyű alá is valamit húzni, mert ha direktbe a kezedre rakod égetni fog. Lábmelegítő magától értetődő a zoknira rakni lábujjakhoz, testmelegítőt meg derekadhoz meg mellkasodhoz, de azt is pólóra ragasztani kívülről nem belülről mert égetni fog.

Kézmelegítő annyiban xar hogy 2-3 óra után felkeményszik és kényelmetlen lehet a kesztyűben.

nov. 14. 12:20
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

#12 Én azért azt mondom, hogy csak óvatosan ezekkel a melegítős dolgokkal mert rámehet az ízületeidre! Pár évet lehúztam indítómotorokat gyártó multinál, és az volt a dolgom, hogy a kemence után, ahol epoxi gyantába volt forgatva a forgórész, felpakoljam a CNC esztergára a munkadarabokat, majd a készeket dobozba pakolva 25-ösével tovább küldjem. Megszakadni nem kellett, úgy 10 percenként álltam fel a székből, és 1 perc alatt feltöltöttem a gépet. Viszont sokszor annyira utolértük a kemencét, hogy még forró volt az anyag, és ugyan volt rajtam kesztyű, és nem égette a kezemet, mégis azért közel volt a forró érzethez. Sajnos az újaim ízületeit így is megviselte, és ez soha nem jött helyre, pedig 25 éve otthagytam a céget. Tartósan sajnos semmit nem tudok erősen szorítani, mert elviselhetetlen lesz újaimban a fájdalom. 30 év kihagyás után, 2 éve kezdtem el megint motorozni, és eleinte voltak gondjaim a gázmarkolat szorításásval, főleg akkor a 50-es motor vibrációja is rátett.

Motoromon van markolatfűtés, és kézvédő, ami szerintem többet ér mint ilyen Decatlonos cuccokra költeni, viszont itt is óvatosan kell használnom, és téli kesztyű mellett is csak 1-es fokozaton ment néha, mert hamar előjött a fájdalom, miközben ha nem használom, akkor minden gond nélkül levezetek 200-250 kilométert.

nov. 14. 15:17
 14/14 anonim ***** válasza:

#13 hát ez még mindig jobb, mint amikor 10 perc után kezdenek zsibbadni az ujjaid, és még 5 perc után meg már alig érzed őket mert kezdenek elfagyni. És utána hiába ülsz be benzinkútra, amíg visszamelegednek baromira fognak fájni.

Markolatfűtéssel az a bajom, hogy egyrészt sose szorítom a markolatot, mert sportmotorom van, ott meg pont hogy markolaton támaszkodni tilos vagy 5 perc után elzsibbad a kéz, hátból kell tartani az egész súlyod meg a comboddal szorítani a tankot. Plusz ha még gyorsan is megy az ember és a tankra hasalva, akkor szintén épphogy csak fogja a markolatot, nem szorítja. És az ujjakat annyira nem fűti a markolatfűtés, inkább a tenyered. De a fűthető kesztyű is mondjuk a kézfejet fűti csak kb, nem az ujjakat. Vannak olyanok, de azok jóval drágábbak.

De igazad van, nem egészséges dolog télen motorozni se így se úgy, csak pár bohóc van aki télen ugyan úgy nyomja mint nyáron, mondjuk én :D De annyira szeretem az egészet hogy képtelen vagyok berakni a garázsba egy ponyva alá és csak nézegetni egész télen és inkább szenvedek...

nov. 14. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!