Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez az üzemanyagárakk...

Miért van ez az üzemanyagárakkal, én nézek rossz adatokat?

Figyelt kérdés

Ma mondták a tv-ben hogy megint drágul az üzemanyag. Aminek az oka állítólag, hogy "az olaj hatalmasat drágult" és a forint is gyengült. Két hét alatt 20Ft a literenkénti emelés-

Drágult valóban, de a hatalmas szerintem költői túlzás. Általában a Brentre szoktak hivatkozni, ezért megnéztem.

Itt van a Brent ára az elmúlt két hónapra visszamenőleg. Én nézem rosszul, hogy nem látom a hatalmas kilövést és a monoton emelkedő tendenciát?

[link]

Ez meg a forint-dollár árfolyam az elmúlt hónapokra. Valahogy itt sem látom azt a határozott emelkedő tendenciát, ami heti három emelést is indokolna...

[link]

Akkor hogy van ez?

okt. 14. 19:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy kevés a pénz a kasszában mert lenyúltak mindent, de valamire rá kell fogni az emelést.
okt. 14. 19:54
 2/12 anonim ***** válasza:
62%
Nem értem hogy nem látod, mikor majd kiveri az ember szemét. Optikust keress fel esetleg.
okt. 14. 20:02
 3/12 Telelő Teve ***** válasza:
55%
A +20 Ft áremelés kb. +3%-ot jelent. Remélem okozóként sem +50-100%-os olajár változásra számítottál a Brent árfolyamban. A 3 havi mozgóátlag is kb. ennyit emelkedett.
okt. 14. 20:44
 4/12 A kérdező kommentje:

És két hete még nem volt benne a mozgóátlag az emelkedésben? Mert ha csak az utóbbi két hét emelte volna meg a 3 havi mozgóátlagot, az azt jelentené hogy drasztikus kilövésnek kellene lennie.

De nyilván semmi közöm a matematikához... :D

okt. 15. 09:06
 5/12 Telelő Teve ***** válasza:
Nem, nem volt benne, mert akkor még alacsonyabbak voltak az árak. Akkor volt mondjuk 75$ a hordónkénti ár 3 havi átlaga, most 78$. Ez pont elég emelkedés egy 20 forintos üzemanyag ár növekedéshez.
okt. 15. 09:31
 6/12 A kérdező kommentje:
OK. Akkor viszont azt nem értem, mikor 78 dollárról 75-re csökkent az ár, miért nem zuhant azonnal az eladási ár a kutakon 20Ft-ral... Hetek alatt engedtek el nagy kegyesen 2-3 Ft-okat.
okt. 15. 09:39
 7/12 Telelő Teve ***** válasza:
0%

Zuhant az, csak te játszod a hülyét.

[link]

2024. április 22.-i hétről a 29.-ire 21 Ft/l zuhansá a diesel árában.

2023. október 9.-i hétről a 16.-ira 25 Ft/l zuhanás a benzin árában.

Nem nagyobbak az áremelések, mint az árcsökkenések.

okt. 15. 09:45
 8/12 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi hisztit a semmire, elképesztő.
okt. 15. 09:53
 9/12 A kérdező kommentje:

#7, hülye a nem írom le hogy kicsodád...

2023 van? Nem is tudtam... Ne zavarjon, hogy az utóbbi hónapokról írtam! Te meg itt jössz egy évvel ezelőtti adatokkal, csak hogy bebizonyítsd mennyire okos vagy.

Légy szíves akkor mutasd már meg, hogy az utóbbi egy hónapban mikor volt 20Ft-os áresés egyik napról a másikra!

okt. 15. 11:11
 10/12 anonim ***** válasza:

#3, csak halkan jegyzem meg, hogy a kérdés kiírása óta, azaz pár nap alatt több mint 6%-ot csökkent a nyersolaj ára. A forint árfolyama nem változott.

Ez azt jelenti, hogy jövő héten 30-35-40Ft-os csökkenés lesz a kutakon? Nagyobb tétben mernék rá fogadni, hogy ez kizárt. Jó ha megússzuk további emelés nélkül.

Ellenben fordtott esetben, ha ennyivel emelkedett volna, garantált lenne a heti 10-15Ft-os emelés. Legalábbis eddig mindig így volt, ezt nehéz nem észrevenni.

okt. 16. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!