Beázik a lámpám, hol javíttassam meg?
Sziasztok!
Előljáróban annyit, mérsékelten értek a kocsikhoz de igyekszem tanulni. Sajnos a családban, baráti körben se igazán tud senki segíteni.
Szóval nemrég vásároltam meg az első autómat, egy Opel Insignia-t (tudom tudom, rossz döntés volt, hallottam eleget, lépjünk tovább😀). Egy ideig nem volt vele semmi baj, megy szépen, szevizben átnézettem, minden rendben vele, kivéve a lámpáját. Sajnos mindkét első beázik, ami miatt a tompított fényszóró nem világít. Ha egy ideig nem esik az eső és kiszárad, akkor működnek.
Első kérdésem, hogy tud valaki ajánlani helyet ahol meg tudják javítani, lehetőleg nem horror áron (értem ezalatt, hogy nem több 100e Ft).
Második kérdés, hogy honnan tudom megállapítani milyen típusú/gyártmányú fényszóró van a kocsimban?
A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
23/L
vannak ilyesmire specializálodott mühelyek, de...
Egy sima karosszériás is ha lehetséges megoldja, szétszedi, összerazstaja, tömitést cserél stb...
Mindent meg lehet oldani olcsón, csak meg kell találnia megfelelő embert
Telefonálj körbe néhény autoszerelőt...
Én is inkább néznék bele egy új Hella fényszórót. Én is ezzel küzdöttem a 12 éves kocsimnál, hogy bepárásodtak esőben. Bal oldalra kapott új Hella fényszórót 220ezer Forintért, a jobbot felújíttattam 180ezer Forintba került. A felújított lett olyan állapotú mint az új Hella viszont ugyanúgy párásodik.
Ha az árkülönbséget nézzük én inkább vennék újat.
Amugy ez led vagy xenon fényszoró?
Mert a 500 ezer szerintem eléggé kamu lehúzós ár
szerintem ha xenon akko kb 100 ezer 2 darab fényszoró újonan az insigniához
Keress utána szerintem
Nme hiszem hogy egy beázást olyan drágn lehet megjavítani.
Vagy meglehet csinálni olcsón vagy pedig kikell cserélni újra.
De a beázás vagy repedés vagy ha elválik a ragasztás azért lehetséges.
EZt nem olyan nehéz és nem drága megcsinálni, persze egy műhely az lehúzza a klienset rendesen.
Ha meg törött akkor nem is javítható és akkor cserélni kell.
2 hete javítottam meg. Ki kell szerelni a lámpákat, 4 csavar rögzíti. Nem kell levenni hozzá a lökhárítót, bőven elég ha az első kerékjáratnál a lökhárító csavarjait (3 darab) ki van szedve. Már csak a lökhárító 2 oldalát kézzel ki kell pattintani. Így konnyen hozzá lehet férni a lámpa csavarjaihoz.
Kell hozzá ragasztó, hajszárító. Ragasztásnál melegíteni, közben nagyon óvatosan le kell a plexit feszegetni. Ne egy ponton feszegesd! Addig kell centiről centire feszegetni ahol elválik a 2 rész. Valahol biztos elválik a 2 rész egymástól, mivel ott ázik be, ott a ragasztás nem ér semmit. Sikerült azt részt megtalálni attól a pontól utána óvatosan a feszítővel (evőkanál nyél) körbe lehet futni rajta. Lejön a plexi.
Sikerült akkor meg kell tisztítani a régi ragasztótól. Újra ragasztani, száradni hagyni és lehet visszaszerelni mindent.
Krómozott részhez ne érj hozzá! Egyből lejön a króm! Lehelet vékony valami.
Nem csinálod meg akkor a xenon trafó ( lámpa alján az elektronika ) tönkre fog menni!
Kínai trafó 24.000 - mindig hibát fog jelezni, de működik a lámpa.
Gyári Hella trafó 70.000-80.000
Ezzel nem fog hibát jelezni.
Mivel 2 lámpád ázik be így ennek az ára 2x-es szorzó.
Bontottal nem szabad foglalkozni. Új lámpa kegyetlen drága. Házilag kell megjavítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!