Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nincs manapság igény...

Miért nincs manapság igény arra, hogy az autóknak színük legyen?

Figyelt kérdés
A gyárak manipulálják a piacot vagy csak követik az igényeket? Fehér, szürke, ezüst, fekete. Néha esetleg sötétkék vagy a német prémiumoknál az a kakaóbarna, de alapvetően nagyon nincs az, ami régen, hogy piros, sárga, élénkzöld, élénkkék, stb stb színűek lennének a kocsik.
okt. 7. 11:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Az újautó vásárlók attól félnek, hogy nehezen tudják majd eladni a kocsijukat, ezért nem akarnak élénkebb színű kocsit venni. Aki a lelke mélyén szeretne, az sokszor nem mer olyat venni. A gyártók erre reagáltak.

Ez egy öngerjesztő folyamat amúgy, mert ha több színes autó futna az utakon, nem lógnának ki a sorból, és eladni is könnyebb lenne őket.

A divat mögött valamiféle pszichológia áll, és korszellem. Az emberek hétköznapi ruhái is egyre szürkébbek és feketék lettek az elmúlt évtizedekben.

okt. 7. 11:35
 2/14 anonim ***** válasza:
Régen azért voltak olyan élénk színűek a kocsik, mert az volt akkoriban a divat mindenben. Valószínűleg az volt ennek az oka, hogy akkoriban terjedtek el jobban az olcsón előállítható mesterséges színes festékanyagok. Csak nézz meg egy pár 80-as évekbeli képet, tele van színes bútorokkal, lakástextillel, ruházattal stb. Értelemszerűen a kocsik és egyéb járművek, motorok, biciklik stb. is ugyanezt követték. Most pedig mindenből a nagyon letisztult, kevésbé élénk színek vannak divatban. De valószínűleg nem lesz ez mindig így, a divat folyamatosan változik.
okt. 7. 11:50
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
Olyan színt veszel, amilyet akarsz, elég széles a paletta minden modellnél. De ha még így sem tudsz választani, akkor a fóliatechnológia fejlődésének hála, gyakorlatilag bármilyen színű lehet az autód. Nincs semmi manipuláció
okt. 7. 11:56
 4/14 anonim ***** válasza:
Régen a szocializmusban fekete autója csak a politikusoknak és felső vezetőknek volt. Pl. fekete Volgák. Mondjuk nem is jutott hozzá könnyen ezekhez az autókhoz az átlagember. Akkoriban nem a vásárlói igényeket követték a gyártók. De én úgy emlékszem nem is vágytunk fekete autóra. Az ezüst volt igazi egy áhított szín. Ami a nyugati kocsik egyik ismertető jegye volt.
okt. 7. 12:24
 5/14 anonim ***** válasza:
62%
Ránéztem néhány márka konfigurátorára és mindnél választható élénk szín is.
okt. 7. 12:27
 6/14 anonim ***** válasza:
MINDEN autónál VANNAK kifejezetten élenk szinek is, csak az emberek többségének nem az tetszik.
okt. 7. 12:33
 7/14 anonim ***** válasza:
56%

A legtöbb autónál ezek az olcsó szinek, és ilyenek vannak általában a szalonokban.

Azért veszik ezt, mert nem akarnak hónapokat várni amíg nekik legyártanak egy olyan színűt amilyen tetszik.

Én amikor néztem az autókat metál kék kellett nekem de nem volt ilyen az egész unióban se.

Megrendelték és 3 hónapra jött meg.

Na ezt nem vállalják be sokan.

okt. 7. 13:32
 8/14 anonim ***** válasza:
46%
Nézd meg a modern, agyonreklámozott bútorokat, konyhabútorokat, lakberendezési trendeket. Ugyanez van az autókkal is. Én is utálom, alig találod a parkolóházban a sajátodat. :D
okt. 7. 13:33
 9/14 A kérdező kommentje:
Nekem szerencsére az ún "sebességsérga" az egyik autóm, na azt nehéz szem elől téveszteni. Amúgy az jogos, lehet, hogy csak a macera miatt nem vesznek extra színeket a kocsikra.
okt. 7. 15:04
 10/14 anonim ***** válasza:

Azért macerás kivárni rendeléskor, mert ritka. Ha a gyártók jobban ráállnának, a színes kocsikból is több lenne raktáron. Ez már egy okozat.

Persze léteznek nagyon drága különleges lakkok, amik az anyaguk miatt sokkal drágábbak.

Azok a színek ígyis-úgyis ritkák lennének.

okt. 7. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!