Szerintetek mennyire van igény manapság MÁV jegypénztárosokra?
2019-ben volt egy cikk, miszerint a Keleti pályaudvaron 13-ból csupán 4 pénztár volt nyitva az óriási munkaerőhiány miatt, és egy este nem is volt nyitva, mert lebetegedett az egyetlen éjszakás pénztáros.
Másik cikkben azt írják, hogy több száz jegyautomatát finanszíroz saját forrásból a MÁV-Start, és az utasok kb 47,5%-a vesz csupán jegypénztárnál menetjegyet.
Szerintetek egyre kevesebb jegypénztárost fognak kiképezni az automaták és az online jegyvásárlás miatt, vagy nem nagyon lesz ez rájuk hatással?
Túrót, a lószar fizetés miatt nincs jegypénztáros.
Direkt azért nyomatják annyira a mobiltelefonosdit, mert ezzel a jegyautomatákat, pénztárosokat, készpénzforgalmat úgy ahogy van kilőhetik. Megtartanak 1-2 ablakot dísznek, hogy ha valaki mazochista, végigállhatja a sort, de alapvetően le akarják erről szoktatni a népet. A kallernak is egyszerűbb a képernyőt nézegetni, akár majd a jegybemutatásra nyíló ajtók kora is eljöhet.
Igen, az idősek nyilván a jegypénztárt részesítik előnyben.
Nekem a szüleim és a nagyszüleim is mindig ott vásárolnak, sokszor én is szívesebben megyek a pénztárhoz mint az automatához.
Volt, hogy csak bankkártyás fizetést fogadott el az automata, ezért nem is tudtam ott vásárolni.. egyszer pedig online szerettem volna megvenni a jegyemet, mivel így ha futottam volna elértem volna a vonatot de hát kétszer se engedte az online jegyvásárlást...
Pénztárhoz meg múltkor odamentem, mondtam hova szeretném, kb. fél perc volt az egész tehát sokkal gyorsabb mint beütni hova megyek, kiválasztani a kedvezményeket, az indulási időpontot stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!