Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik nem hisznek abban, hogy...

Akik nem hisznek abban, hogy az elektromos autó a jövő, azok milyen megoldást remélnek akkor, amikor túl drága lesz kitermelni a kőolajat, vagy hiánycikk lesz?

Figyelt kérdés
okt. 1. 12:27
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Épp aza abaj, hogy nem elég luxus az autózás. Az autók átlag életkora valami 16 év, egy havi átlagbérért akárkinek lehet egy 20+ éves tragacsa, és van is. Mennyi F és G Astra fut még az utakon (és hasonló korú egyéb autó)? Én abszolút támogatom, hogy ha egy autó megbízhatóan működik, nem kell feltétlenül 5 évente lecserélni, de a legtöbben nem azért járnak öreg autóval, mert bevált, hanem mert arra telik, onnantól meg csak a benzinpénzt költik rá.
okt. 3. 14:32
 32/40 anonim ***** válasza:
63%

Nem, nem luxus az autózás. Senkit nem érdekel, hogy mi volt régen. Nem, nem azért mondom, mert modern gyerek vagyok. Én is még az internet előtt nőttem fel, amikor lehettem odakint voltam, bicikliztem, fociztam, akármi. Életem első 25 évében autó nem volt, csak 2 évig, utána megint nem, amíg meg nem vettem az első sajátot.

Viszont!

Arra nem lehet építeni, hogy "régen is meg voltunk nélküle". Ez egy ocsmány szar érvelés.

1. Tetszik vagy sem (nekem sem igazán, de ez van) rohanó világban élünk, felgyorsult az életünk, egyszerűen nincs idő nem autózni. Azt mondod luxus az autózás? FASZT! Az a luxus, ha annyi időd van, hogy ráérsz sétálva, vagy biciklivel intézni a dolgaidat. Az idő a luxus!

2. Nem az lenne a cél, hogy folyamatosan fejlődjünk, előre haladjunk és javítsuk az életminőséget? Régen nem volt áram se, úgyhogy holnap menj be az eonhoz és kapcsoltasd ki. Víz, gáz, szintén. Mobil előfizetést mondd le, elvégre áram nélkül úgysem fogod tudni használni. Élelmiszer bolt? Na még mit nem! Menjél a kertbe kapálni, termeld ki saját magad, de ne feledd, holnap hajnal 3-kor kelni kell, mert 6-ig, mire meg kell etetni a tyúkokat, addigra végezni kell a disznóvágással. Aztán szólj az asszonynak, hogy varrjon új nadrágot, mert jön a tél.

okt. 3. 17:39
 33/40 anonim ***** válasza:

Gyerekek, Budapesten (de vidéki megyeszékhelyen sem volt sokkal különb) nekem az a luxus ha kocsival megyek valahová, mert kocsival dugóban állok és megy az idő mire találok parkolót, ha BKV-val vagy Biciklivel megyek, pont hogy időt spórolok! Így értettem a luxust, hogy mindenkinek nagy a segge és arra is lusta hogy a budira ne kocsival menjen és az idő és pénze kárára kocsival megy!

Persze attól függ hogy hol lakik, van olyan helyzet hogy máshogy nem lehet. De van amikor (városbn) gyorsabb a bicikli, csak úgy elsuhanok a dugóban álló 2tonnas suvok mellett, a kétliteres dízelt meg csak hétvégén röffentem be de akkor szalad bele sok száz km.

okt. 3. 20:51
 34/40 anonim ***** válasza:
#28: És csinálod tovább... XD szép önigazolás volt. Tényleg le lehet zárni
okt. 4. 07:16
 35/40 anonim ***** válasza:

#34 És még mindig képtelen vagy bármi értelmes érvet mondani... XD Szép ő igazolás volt.

Le bizony.

okt. 4. 07:20
 36/40 anonim ***** válasza:
#35: Oké, pubi, jár a keksz. Minden érvet elmondtam a legelején, amire nem tudtál érdemben reagálni, azóta megy a hiszti. És amikor a beszólásod is tételesen meg lett cáfolva, beleálltál ebbe az okoskodásba, gyenge kísérletbe az elhumorizálásba, de persze a másik a hülye, a "bocs, rosszul tudtam" helyett.
okt. 4. 07:23
 37/40 anonim ***** válasza:

32:

Igen, az idő a luxus mára, teljesen igazad van!

Aki kimarad, az lemarad.

Viszont nem alkalmas az ember a folyamatos és határtalan fejlődésre. A környezet már elérte ezt a határt, az ember is eléri a civilizációs megbetegedésekkel.

Az idő az, amivel nem is mi gazdálkodunk, hanem a fogyasztás mesterséges fejlesztésével belehajszolnak minket, hogy megspóroljuk magunknak. Ezért vannak a 12 órás műszakok is az iparban, sokkal hatékonyabb a droid munka és azt az illúziót kelti a dolgozóban, hogy megspórolt magának heti egy pihenő napot. Persze akkor sem pihen, mert otthon azért ott a család, viszont a munkahelyen le kell nyomni a 12-őt, így mire eléri a nyugdíjat megnyomorodik idegileg, vagy fizikailag.

Nem lehet az idő kerekét visszaforgatni, régen se volt minden jobb. De meg kell látni a határt, és azon belül kell berendezkedni a társadalmaknak, mert visszatérünk egy modern kori kizsákmányoláshoz, ami részben önkizsákmányolás.

Én pl. 2 autót fenntartok, és be kell látnom, az egyiket azért tartjuk fenn, hogy dolgozni tudjunk. Azt a pénzt, amit rálocsolok azért fizetem, hogy munkába járhassak. Kidobott pénz. Ez a pazarlás mindenre igaz: tudod, hány láda salátát etetnek meg a zöldségesek az állatokkal, amit nem tudtak eladni? És így is megéri nekik. Iskolai étkeztetésben nálunk 40-60 liter maradék megy a disznóknak. Amit a szülő kifizet. A fiam osztályfőnöke szerint minden fél évben 2 zsák ruhát felejtenek az iskolában a gyerekek, ami nem hiányzik senkinek. Úgyhogy nem kell senkinek nadrágot varrnia, ha jön a tél, csak úgy kéne berendezni a világunkat, hogy érték legyen a munka, a ruha. Vissza kellene kapnunk az időnket, amit pénzzé teszünk, nehogy lemaradjunk ebben az őrült fogyasztási versenyben.

okt. 4. 07:27
 38/40 anonim ***** válasza:

#32: "Nem az lenne a cél, hogy folyamatosan fejlődjünk, előre haladjunk és javítsuk az életminőséget?"

És miért gondolod, hogy az autó feltétlenül fejlődés és életminőség javulás a nemautóhoz képest?

Rohanó világ... nem az lenne az épetminőség javulás, ha nem rohannánk annyira? Dugók, szmog, zaj, infrastruktúra fokozott elhasználódása, nem az lenne az életminőség javulás, ha kevesebb autó lenne az utakon?

A hollandok a biciklihez is biciklivel mennek, vagy épp vonattal, villamossal. Vagy fordítva. Magyarország fejlettebb ország magasabb életminőséggel, mert 10 infrastruktúra fejlesztésből 8 útkapacitás bővítés autósoknak a tömegközlekedést pedigódszeresen elrohasztják. Japán? Svájc?

Nyugatabbra van egy mondás, hogy nem akkor van jólét, ha a szegény is autóval jár, hanem akkor, ha a gazdag is felül a vonatra.

okt. 4. 07:42
 39/40 anonim ***** válasza:
0%

#36 Hát ha szándékosan becsukod a szemedet, akkor elhiszem, hogy nem látod.

#38 "És miért gondolod, hogy az autó feltétlenül fejlődés és életminőség javulás a nemautóhoz képest?"

Mert kényelmes és gyors.

"nem az lenne az épetminőség javulás, ha nem rohannánk annyira?"

Egy utópiában igen, de a való életben nem. A kényelmes életet a minél fejlettebb gazdaság adja, amihez bizony hajtani kell. A semmiből nem lesz valami.

"A hollandok"

Ők előtérbe helyezték a környezetet a kényelemmel szemben. Ez is egy opció. És hozzáteszem, hogy a véleményem ellenére szerintem ez sem egy rossz opció. De nem kényelmesebb, ez kijelenthető. Más előnye van a kényelemmel szemben.

Az a mondás meg szerintem szimplán hülyeség. Eddig ti magatok mondtátok, hogy az autó luxus. Ha az autó luxus, akkor ha a szegény ember is megengedheti magának, pontosan az a jólét. Szóval van itt némi ellentmondás.

okt. 4. 08:40
 40/40 anonim ***** válasza:

"Mert kényelmes és gyors."

Csak a város lesz tőle mocskos, zajos és kényelmetlen.

"Egy utópiában igen, de a való életben nem."

Való életben igen, disztópiában nem. Az USA a legnagyobb gazdaság az egyik leghajtósabb munkakultúrával és a elég alacsony életminőséggel. Pont ők is pont azt mondják, akkar javul az életminőségük, ha visszalassítanak és jut idejük magukra. Mindenki a visszalassításról álmodozik, hogy majd egyszer visszavonul/nyugdíjba megy, nem kell hajtani, lesz ideje mindenre. Csak mire ez eljön, ha egyáltalán eljön, elmegy mellette az élet.

"A kényelmes életet a minél fejlettebb gazdaság adja, amihez bizony hajtani kell."

Materiális kényelmet esetleg. Egy bizonyos pontig. Csak közben mentálisan égsz ki és elmegy melletted az élet. A halálos ágyukon nem sokan mondják, bárcsak még jobban hajtottam volna.

"Ők előtérbe helyezték a környezetet a kényelemmel szemben."

Nem így látom. Egy másfajta kényelmet helyeztek előtérbe, aminek a mellékhatása a kisebb környezetterhelés. Hogy javít a kényelemérzeten, amikor egy városban ami nem épület, az parkoló vagy hatsávos út? Ha el akarsz menni valahova sétálni, ami nem szürke, akkor azt tervezni kell, mert fél óra autóval, mire találsz egy parkot. Miket beszélek, hajtani kell, pörgetni a gazdaságot, nincs ilyesmire idő.

"Az a mondás meg szerintem szimplán hülyeség. Eddig ti magatok mondtátok, hogy az autó luxus."

A szót nem csak egyféle értelemben használják. Te sem csak egyféle értelemben használtad eddig. Elég őszintétlen ráfixálni egy jelentésre remélve, hogy nem veszik észre.

okt. 4. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!