Javulhat a vezetésem vagy engedjem el?
5 éve van jogsim. Benzines autón tanultam meg vezetni. Családi autónak viszont dízel volt akkor. Utáltam a benzineset mert mindig lefulladtam vele tanulóként. Aztán lecseréltük a régi autót egy újabbra ami benzines. Az első pár alkalommal szépen vezettem. Aztán egyre csak romlott. Sokszor lefulladok. De azt vettem észre hogy többnyire amiatt mert rá stresszelek. Volt pár napja egy kellemetlen élményem. Fordultam volna Y-ba, kikanyarodtam jobbra, majd vissza tolattam. Messziről jött 1 autó. Úgy voltam vele hogy még "beférek" ... csak persze hogy lefulladtam. Aztán oda ért másik irányból még 2 autó. Már nagyobb stressz volt rajtam. El akart engedni a bácsi, indultam volna de vagy 3x-4x lefulladtam (már nem is számoltam) mire elindultam volna a bácsi is elindult volna (mondjuk ezt nem értettem mert ő engedett el) Aztán fék, dumált egyet (jogos mert bénáztam) na megint lefulladtam... aztán nagy nehezen elindultam.
Ez annyira mélyen érintett hogy egyből elsírtam magam mert ilyen még tanulókent se volt velem. Nyugalmi helyzetben megy szépen! De ha rá stresszelek képes vagyok egymás után többször lefulladni. Múltkor a lámpa zöldre váltott és 2x fulladtam le egymás után. De már előtte gyomorgörcsöm volt hogy le fogok fulladni. Igaz pár hete van meg az autó. Szörnyen mérges voltam magamra amiért bénázok. De valamilyen szinten a kapkodás vissza tért... sokáig küzdöttem a dízel autónknál is hogy ne kapkodjak. Abba is maradt. De ahhoz hamarabb hozzá lehetett szokni.
Kezdem úgy érezni hogy feladom. Az évek alatt amúgy is sokszor megkaptam hogy én nagy városba ne vezessek mert karambolozni fogok. Pedig ott tanultam meg. De ez is már úgy belém égett hogy tényleg nem merek egy nagyvárosba elvezetni. Már nem is próbálkozom.
Az önbizalmam kb egyenlő a nullával. Már ha megyünk is valahova a családdal inkább ülök az anyósülésen mint hogy én vezessek. Pedig jól ment. A férjem is dicsért hogy jól megy. De 1x nagyon megaláztak és azóta elszállt az az önbizalom amit felépítettem.
És nem tudom mi lenne a jó...
Béna vagyok a benzineshez. Lehet ezen segíteni? Vagy túl szigorú vagyok magamhoz hogy pár hét után annyiba hagynám?!
Kérdező, adsz gázt is mellé, amikor elindulsz? Mert szerintem itt ez lehet a baj, a hülye oktatód beléd beszélte tanulóként, hogy gázadás nélkül próbálj elindulni.
Én tanulóként anno ezzel szívtam, hogy kis dízel pözsó', volt egy emelkedős rész, ahol meg kellett állni kéziféket behúzni, majd elindulni. 18 éves gyerek voltam, az a gyökér nem mondta hogy gázt is kéne adni, "csak a kuplungot szépen felengedni".
Itt megbuktam 2x a rutin!! vizsgán. El is engedtem a dolgot, majd 21 évesen egy nagyon normális oktatótól tanulva mindenből átmentem elsőre.
22, Lehet hogy mondták, lehet hogy nem. 17 évesen először beleülsz, hogy vezesd a kocsit, pont hogy azt se tudod hol vagy kb...
képzeld, nem mindenki autóbzi, meg nem ért mindenki hozzá. Tudják használni, A-ból B-be, ki ki a maga szintjén mit engedhet meg magának.
Kérdező, ne itt a gyakorin próbálj választ találni, mert ahogy látod csak lehurrogást kapsz.
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Menni fog ez :)
Igazából nem tudom van értelme írnom vagy sem, viszont sok negatív válasz érkezett .
Köszönöm mindenkinek aki normális keretek között válaszolt és annak aki biztatott. Igazából teljesen jól megy az egész csak bizonytalan voltam új autó esetén. Számomra igen is érezhető még a különbség autó és autó között. Mivel alig vezettem más autóját. Bár már volt rá példa de az még sem olyan hogy huzamosabb ideig vezetem vagy csak egy rövidebb távra. Az első pár hét alatt teljesen jól ment a vezetése a kocsinak. Aztán jött az a kellemetlen szituáció. Ami teljesen elbizonytalanított de nem hagytam annyiban. Napjába többször is vezettem. Hol elő fordult bénázás hol pedig nagyon jól ment. De úgy érzem ez már csak jobb lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!