Eletromos kocsi vezetése mennyiben és miben más mint egy benzines?
Sziasztok! A főnököm elmegy két hétre nyaralni, itt hagyja a céges Teslát.
Ki kell mászkálni időnként ügyfelekhez, amit ő szokott megtenni.
Életemben nem vezettem elektromos autót, sőt a saját Skoda Feleciámon kívül is csak akkor vezettem másik kocsit, mikor vezetni tanultam.
Annyit mondott, hogy az első pár km után megszokom, de én kicsit jobban tartok ettől. Szóval mondjuk a Teslát miben más vezetni? mire kell figyelnem?
A gázra egyből reagál. (NAGYON gyorsul ha tövig nyomod.) A motorfék erősebb. Nem kell sebességet váltani.
Nincs gyújtás, indulás előtt nem kell a motort beindítani. Miután megálltál csak kiszállsz, nem kell gyújtást kikapcsolni, ajtót bezárni.
Telepítsd a mobilodra a Tesla appot és kérd meg a főnöködet hogy jelentkezzen be rajta és párosítsa a kocsival. Főleg ha Tesla Model 3 vagy Model Y az autó.
Menj egy próbakörre a főnökkel, tanuld meg az ajtó kilincset hogy kell nyitni és a kézifék hol van.
Tölteni otthon éjjel konnektorról tudod. Vagy ha nyilvános töltőről akkor a GPS térképen tudsz töltőt keresni. Ha nagyon lecsökken az aksi akkor magától fogja mondani hogy kell tölteni és hogy hol van a legközelebbi töltő. Általában jó szabály hogy ha mész valahova üssed be a GPS navigátorba a címet, akkor látod hogy van-e elég töltés és ha nincs hol, meddig töltsél.
A fő képernyőn ott van a kocsi egész használati utasítása, ha nem tudsz valamit akkor ott megtalálod.
Jó utat!
Alapvetően vezetni könnyebb és egyszerűbb mint a Skodát.
Nem kell váltogatni. A bal lábadat próbáld meg kordában tartani, nehogy lepadlózd vele a féket, amikor kuplungolni akarsz megszokásból.
A gázpedállal óvatosan bánj, mert nagyon megugrik ha jobban megnyomod.
A Tesla méretei jóval nagyobbak a Skodánál, figyelj rá parkolásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!