Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van olyan autótípus, amikre...

Van olyan autótípus, amikre jellemző a váltóhiba?

Figyelt kérdés

Van egy autó, aminél azt hittük, féltengelyhiba, kanyarodáskor kattogott. Aztán kiderült, a difi volt széthullva a váltóban.

Citroen, 200e km sem volt benne.

De hogy ez mitől, miért?

szept. 27. 08:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

#9 Attól mert bontóban dolgoztál, attól még elég nyilvánvalóan nem értesz hozzá és a szerelőket akarod lehúzni.

Leveszek egy váltót a helyéről, megfogom a nyelestengely végét, megrántagom és mozdul tengelyirányban 2mm-t, keresztirányban 0.5mm-t. Na ezt most akkor én vajon csak kitaláltam, hogy eladjak egy váltófelújítást? Biztos semmi köze a nyelestengely csapágyhoz. Á dehogyis. Csak egy tolvaj g*ci vagyok nyilván.

Ráadásul a váltófelújítás nem is éri meg. Vannak olyan dolgok, amikkel bizonyos szerelők tényleg csalnak, például még bőven a gyári előírás fölött van a féktárcsa vastagsága és simán elbírna még egy szett betétet, mégis rámondják, hogy cserélni kell. Ilyenek sajnos előfordulnak Putrifalván. +10 perc munkaidő és nyer vele 20-50 ezer forintot, gerince meg nincsen, szóval behazudja. Na de a váltófelújítás k*rvára nem ilyen. Ha nem váltókat szerelsz egész nap, azaz nincs benne túl nagy gyakorlatod, akkor k*rva sokáig el lehet vele bíbelődni vele, amit nem lehet kifizettetni az ügyféllel. Attól mert te az 5 órás munkát 15 alatt csináltad meg, mert nem értesz hozzá és lassan haladtál, meg először elbasztad és újra szét kellett szedni, hogy kijavítsd, attól ezt még nem fizettetheted ki vele, csak az 5 órát, szóval mint írtam, hacsaknem sokat csináltál már és pörög a kezed alatt (ami kb. 100-ból 1 autószerelőre igaz, mert nem sokakat érdekel a váltófelújítás), akkor nem éri meg bevállalni. Senki sem fog ilyet hazudni, mert nem éri meg megcsinálni. Cserealkatrész pedig legtöbb esetben csak gyári elérhető, amin nincs az autószerelőnek haszonkulcs, szóval az alkatrészeken sem nyer.

Szóval elég ebből a sok kitalált rákkal, amikkel ti laikusok támadjátok az autószerelőket. Nem vitatom, hogy vannak ilyenek, de aki nem full retardált analfabéta, az könnyedén talál olyan szervizet, ahol nem húzzák le. Amíg fillérbaszóskodtok és a legolcsóbb sufnishoz viszitek a lakótelep sarkán a garázssorra, addig persze hogy át lesztek vágva, de ha megnyitjátok azt a k*rva google térképet és rááldoztok kb. 10 másodpercet, hogy megkeressétek a legjobban értékelt szervizet, akkor nem fog átverni senki. De hogy a nyelestengely csapágy lógása az náluk is a nyelestengely csapágy lógása lesz, azt garantálom.

szept. 27. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!