Konkrétan most egy friss műszakis 99-es Peugeot 306-ot néztem ki, némi lakkhibát leszámítva szép állapotban van kívül belül, amennyire unix oldalán szétnéztem alkatrészt is könnyű hozzá találni. Erre is utal a kérdésem, hogy ezt megérheti-e megvenni. De a fő kérdés, hogy ilyen 95-99 környéki autókkal megéri még foglalkozni?
Úgy éri meg ha ténylegesen jó állapotban van. Azért is szeretem a régi vasak csopit. Ott aztán látsz mindent ami a szemnek és szájnak ingere. 25évnél idősebb OT-s, de legalább is patika állapotú járművek sokasága. Akad sok szoci autó, japán sportgépek, meg felbukkan azért 1-2 igazi régi klasszikus is. Pl amikor a pénz az egyediséggel is párosul....
Azért az qva bátor.... 120/121-es mergát napi használósban? :D
Mármint én már félteném kivinni a sok gyökér közé az útra.
szept. 24. 10:59
15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Most egy 2001-es C Corsát nézek még, de lehet megnézem ezt a 306-ost is. Pont azért gondoltam régit venni, mert egyszerűbbek mint a modern autók. Természetesen csak egy autót akarok venni egy korábbi kérdésee válaszolva. Nekem annyi igényem van, hogy munkába elvigyen meg néha családlátogatás, nem tervezek ezeknél komolyabb utakat. Csak sajnos a pénztárcám korlátoz hogy egy modern autót megvegyek és fenntartsak. Bár még a fenntartás a legkevesebb, mert tudom hogy hosszútávon az újabbakkal kevesebb lehet a fenntartási költség ha megfelelően karban van tartva. De talán a régiekkel sincs ez másképp ha nem rohad.
szept. 24. 11:28
16/21 anonim válasza:
Nyugi. '88-as autóval járok napira. Rendbe lett rakva egyszer nagyon alaposan. azóta tök megbízható, élhető szerethető jószág.
szept. 24. 11:30
17/21 anonim válasza:
Persze, hogy egyszerűbb egy jóval régebbit fenntartani, ha amúgy rendben van. Mert nem mindegy például, hogy központi befecskendezéses vagy közvetlen. 1 lambdaszonda van benne vagy 4. Vagy egyáltalán nincs benne :D De lehetne ezt még reggelig sorolni. A lényeg, hogy a kasztni és a motor tényleg jó állapotban legyen vagy legalább is hozd olyan állapotba.
szept. 24. 11:32
18/21 anonim válasza:
Simán lehet. Szerintem bizonyos használat mellett még kötelező, gazdaságilag nem éri meg az újabb. Pl. Városban, csillaggarázs, tömeg, széthúzzák, stb.
szept. 24. 19:47
19/21 anonim válasza:
Nemrég vettem második autónak egy 20 éves C Corsát ezres, háromhengeres motorral fillérekért, idős tulajtól. Van benne 40 párezer kilométer. Rozsda nincs rajta, cseréltem vezérlést (típushiba), olajat, hűtőfolyadékot. Nagyjából 50.000 forintba kerültek az alkatrészek összesen.
A filléres árért cserébe nyáron izzadok, rádiót nem hallgatok, és szépségversenyen se fog indulni a sok karcolással és horpadással. De van egy megbízható, munkába járós autóm amibe nem baj ha beszáll a kutya.
szept. 25. 09:01
20/21 anonim válasza:
#15: Csakhogy ezek az autók pont az a bonyolultsági szint, amit a maiakhoz képest egyszerűnek titlulász, de már pont nem tudsz érdemben hozzányúlni otthon, viheted szerelőhöz.
Ha fillérb/szásról van szó akkor egy generációval vissza és abból jó állapotút venni a kínálat tetejéről
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!