Nem régi (szgk) autóhoz téligumival kapcsolatban mit javasoltok, csak a gumi vagy szettben (abroncs) ajánlott megvenni, vagy a négyévszakos jobb választás?
Lehet velem van a baj, de kicsit nem értem a kérdésedet...
Ha van rá lehetőség, télre téligumit vennék a négy-évszakossal szemben.
Négy-évszakosnak akkor látom értelmét - bár ekkor is csak kompromisszumos megoldás - ha nagyrészt csak városban jársz és nagyon kicsi az éves futásteljesítmény.
Ezt a kérdést te tudod megválaszolni. Ha sokat autózol, akkor a téli-nyári szet és a cserélgetés a megoldás. Ha kevesebbet, akkor a négy évszakos.
Ha kicsit utána olvasol, akkor ennél részletesebb leírásokat is találsz
Még egyszer elolvasva: ha az a kérdés, hogy csak a gumi, vagy kompletten felnire szerelve jobb-e. Akkor egyértelműen utóbbi megoldás. Igaz kezdetben nagyobb beruházást igényel. De nem kell folyton átgyűrni a gumit. A gumiszerelés évente kétszer sem olcsó mulatság. Így lassan azért visszajön az ára.
Négy-évszakosnál a szerelgetést megspórolod és nem kell plusz egy felniszettet sem venni. Ez igaz. De csak abban az esetben javaslom, amit fentebb írtam.
Amit szoktam emlegetni, hogy manapság alig van tél... ez is igaz. De elég ha csak az év egy napján van hó. Azon a napon is összetörhet az autód. Jobb félni, mint megijedni. Gumin szerintem nem érdemes spórolni.
Négy évszakos felejtős, nem vagy te kamionos!
:-)
Ezt ők használják, igaz, ha csúszik az út, már dobják is fel a hóláncot.
Mi az hogy csak a gumi "vagy" szettben(abroncs)?
Az abroncs is gumiból van, és a szett is abroncsokból, tehát gumikból áll.
A "téligumival kapcsolatban.....négy évszakos", is elég zavaros.
Így nehéz rá választ adni.
Kösz #7!
Nem akartam belebonyolódni, de az én "szótáramban":
-gumi: csak magában a gumiköpeny, u.a. mint az abroncs.
-felni: az a fémtárcsa (alu vagy acél) amire a gumit teszik.
-kerék: a kettő összeszerelve
-szett: készlet, garnitúra,
/lehet bármelyikből gumi- felni- kerék-szett/
Nem kioktatás, csak hogy tudjuk, miről beszéljünk. ;)
Kérdezd meg a buszokat , teherautókat, kamionokat.
Ők valószínűleg jobban tudják mert mindég csak a személyautókat csesztetik hogy fennt legyen, de a nagyobb gépjárművek nyílván időben felteszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!