Opel legmegbízhatóbb dízelmotorja az 1.7 cdti volt?
A 110Le-s Z17DTJ kódra hallgat (az utóbbi napokban, hetekben furcsa mód pont erről több kérdés is volt itt), a H Astra faceliftjekor 2007-ben jelent meg.
A korábbi 101 Le-s Z17DTH-hoz képest annyival kevésbé jó, hogy ebben már Denso üzemanyagrendszer van. Ha szükséges, drágább, bonyolultabb felújítani, mint a Boscht. Továbbá igen, 2007-től már mindegyikre rákerült a filter. Kettőstömegű is van benne. De 200-250e km-t simán kibír. Én ettől nem rettegnék. Egy mai autón sokkal költségesebb szervizműveletek is előfordulnak.
#15 Hú bárcsak ne mondtad volna azt az Ecotec sort. Azzal sikerült tudtomra adnod, hogy k*rvára nem értesz hozzá.
De előtte kezdjük a totalcar cikkel: mit cáfoljak meg, ha nincs is benne szó arról, amiről mi beszélünk? Egy szóval sem állítottam azt, hogy ami a cikkben elhangzik, az téves, csupán azt, hogy ez a lista erősen hiányos és/vagy nem egy definitív toplista.
Vissza az Ecotec-re. Az egyik legjobb módszer arra, hogy kiszűrjük a laikusokat, az az, hogy keresünk egy már réges-régen nem aktuális közhiedelmet és megnézzük, hogy az illető mit gondol róla. Az egyik ilyen az olajzabáló Ecotec. Az első generációs Ecotec motorok hajlamosak voltak rá, ez igaz, ezért alakult ki a közhiedelem. Csakhogy az első generációs Ecotec eltűnt/megszűnt 2004-ben a H Astra piacra dobásával.
Tehát ott tartunk, hogy kb. 7 éven át árulták egy motort, ami nem volt éppen jónak mondható. Ennek már 20 éve. HÚSZ! Gondold végig az életedet. Hol voltál 20 évvel ezelőtt? Mennyit változtál? Mennyi minden történt veled? Na, ez mind azóta, hogy az olajzabáló Ecotec eltűnt. És ez a rengeteg idő neked kevés volt ahhoz, hogy megtanuld, hogy a második generációtól kezdve az Ecotec olajzabálása már a múlté. 20 év alatt nem jutott el hozzád ez az információ, mert laikus vagy. Nem vagy szakmabeli, nem értesz hozzá, csak az internetet olvasod. Én az vagyok, sok benzines Opelt csináltam már. Sőt, nekem is az van (Z16XER, 199 ezer kilométer, nem, nem eszi az olajat 😉).
Így a végén már csak egyetlen dolog érdekel engem. Egyáltalán mi a fenéért hoztad szóba az olajzabálást? Az a benzinesek jellemzője volt, mi meg a dízelekről beszéltünk eddig. Vagy ENNYIRE nem értesz hozzá, hogy még ezt sem tudtad? Úgy voltál vele, hogy "Ecotec, tehát ugyanaz"? Vagy mi?
19. Ne foglalkozz olyannal, aki elolvas egy vezess.hu cikket és már autószerelő mesternek képzeli magát. :D
Ecotec motor annyira rossz, hogy bekerült a Top3 legmegbízhatóbb benzinmotor közé. z18xer (1.8),z16xer (1.6), legjobb opel benzinmotorok. De akkor lássuk a top benzinmotorokat, egy valóban hozzáértőtől:
https://www.youtube.com/watch?v=UebucS-Cf5c&list=PLOM8HWaWt9..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!