Hol szabad autót mosni?
Adná magát a válasz, hogy az autómosóban, de ahogy tapasztaltam, ez csak részben igaz. Közterületen tilos, udvara nem mindenkinek van.
A kérdésem oka az, hogy elküldtek az autómosótól. Történt ugyanis, hogy lemostam a kocsimat a kézi mosóban. Samponos mosás, habkefe, öblítés. Ez idáig rendben is van, csak ettől még a küszöböknél, az ajtók és a csomagtartó szegélyeinél tiszta kosz marad minden. Vittem vizet kannában, vödröt, szivacsot. Mosás után beálltam a mosó melletti parkolóba, kinyitottam az ajtókat, és elkezdtem letakarítani a koszosan maradt részeket. Rövidesen megjelent valaki a mosótól és közölte, hogy ott nem moshatom a kocsim, csak a mosóban. Mondtam csak a küszöböket takarítom, jött a válasz "akkor sem". Visszaálltam a mosóba, erre megint odajön, hogy ott nem használhatok saját vödröt, kefét szivacsot. Kérdezi "nem láttam mi van kiírva"? Közterületen meg alapban tilos, ott meg majd a közteres büntet meg. Most komolyan csak szabályellenesen lehet letakarítani normálisan a kocsit annak aki nem tud beállni a saját udvarába?
Nem védek senkit de forgalmas helyen bunkóság is lenne nekiállni vödörrel meg kefével/szivaccsal mosni. Mert ha 5-en állnak előtted és mindenki 20 percig mossa akkor sokat kellene várni.
Anélkül persze van, hogy nem viszi le rendesen.
Menj másik mosóba, egyébként ha mindenképp mosni akarod akkor vagy nagyon korán menj vagy későn általában akkor nincs ott senki.
Mostam én már autót reggel 6-kor meg este 8-9-10-kor is.
"Ha nem tudod megtanulni helyesen használni az önkiszolgáló mosót..."
A kérdező a falcokat akarta megtisztítani. Azokat a karosszériacsíkokat, amiket takar az ajtó, de a gumitömítésen kívül vannak. Azt nem lehet nagynyomásúval lemosni, mert közben nyitva kell lenni az ajtónak.
Ha a mosónál ezt nem engedik meg, akkor csak az a megoldás, hogy az ember hazamegy és a parkolóban vödörben öblített ronggyal letörli.
Hogy ehhez mit szól egy közterület felügyelő, ha látja, hogy nem az egész autó nedves és a földön alig van víz, azt nem tudom. De remélhetőleg nem jár arra.
"Szerintem az országban már nem létezik olyan mosó, ahol nincs kefés mosás..."
Az autómosónál a keféből is ömlik az víz. Egy rossz mozdulat a nyitott ajtónál és elázik az ülés. Sőt! A felső perem tisztításánál nem is kell hibázni. Úgy is becsorog az autóba, ha akad olyan kétbalkezes ember, aki ezt kipróbálja. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!