Szabad autót mosni műanyag sörtéjű kefével vagy sem?
Régen én is otthon mostam, igaz régi autók voltak, nem érdeket a fényezés... Akkor még lehetett kapni szarvasbőr kendőt, puha szivacsot és azt használtam, kefét már akkor sem.
Mostanában a vadiúj autót mindig kézi mosóba viszem.
1. Magasnyomásúba aktív habot teszek, rányomom a kocsira, várok 3 percet.
2. Magasnyomásúval, tiszta vízzel leveretem óvatosan.
3. Viaszos samponos víz, abba mikroszálas mosókesztyű, majd lazán, nem rányomva lemosom. A körkörös mozdulatokat kerülni kell.
4. Kap még egy mosást a tisztavizes magasnyomásúval.
5. Egy nagy mikroszálas törölközővel lehúzom a vizet, szárazra törlöm.
6. Kap egy keményviasz réteget.
Az én fél éves autómon egy karc sincs. A kefét pedig kerülni kell.
Semmi gond nincs vele, saját 10. kocsim van, és mindig normál autómosó kefével mostam le és egyiknek sem lett semmi baja, sőt a mostani kocsim 13 éves és több esetben kérdezték, hogy új-e a kocsi.
Most vettem az autós boltban egy puha szőrű teleszkópos kamionmosó kefét, azzal még könnyebb mosni, de elég magas a kocsim, emiatt vettem ilyet.
A kocsi a fényezésére (lámpákra, kárpitokra, gumikra stb.) leginkább az erős nyári UV sugárzás káros
Semmi jelentősége nincsen, hogy milyen autóról van szó, a saját 10 kocsimon kívül minimum kétszer annyi céges kocsimat mostam normál autómosó kefével és kamion mosó kefével rendszeresen.
Áztasd meg kicsit, utána mehet a samponos víz kefével, utána az öblités, majd a törölgetés autósboltban kapható törlőkendővel és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!