Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Szabad autót mosni műanyag...

Szabad autót mosni műanyag sörtéjű kefével vagy sem?

Figyelt kérdés
Pár hete egy új autó boldog tulajdonosa vagyok. Eddig is saját magam mostam a kocsit itthon slaggal és kefével. Most viszont egyre több helyen olvasom, hogy nem szabad kefével mosni, mert összekarcoja a fényezést, csak magas nyomású vízzel. Most akkor kinek van igaza?

#karcolás #autómosás #műanyag sörtéjű kefe #magas nyomású víz
2019. dec. 13. 19:33
 1/8 anonim válasza:
91%
Vegyél puha törlőkendőt, van Tescoban is mikroszálas pár száz forintért, és azzal mosd le, de ne nyomd rá mert ha körkörös mozdulatokkal súrolod akkor meg fog látszani rajta. Így is úgyis árt neki ez a mikroszálas kendő is, de a kefe mégjobban. Szóval az a lényeg hogy puha legyen és finoman bő vízben áztatott legyen a kendő.
2019. dec. 13. 19:43
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Régen én is otthon mostam, igaz régi autók voltak, nem érdeket a fényezés... Akkor még lehetett kapni szarvasbőr kendőt, puha szivacsot és azt használtam, kefét már akkor sem.

Mostanában a vadiúj autót mindig kézi mosóba viszem.

2019. dec. 13. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:
A nagynyomású víz is karcolhat. Mindenképp első legyen, hogy bő vízzel feláztasd a port,sarat és egyéb szennyeződéseket.Autósamponos tényleg puha kefével mosd le a fényezésről a picit makacsabb dolgokat utána jöhet a kendő. A nagyon makacs foltokat megfelelő mosószerrel egyenként tipustól függően érdemes megtisztítani Pl.aszfalt pöttyök,madár ürülék. A teljes mosás után pedig érdemes védő bevonat képző ápolószerrel végig "vaxolni" az egész kasznit.
2019. dec. 13. 20:32
 4/8 anonim ***** válasza:
19%
Szinte mindegy a kefe és a rongy, mert az éppen leváló apró kvarc szemcsék fogják karcolni a fényezésed. Az ésszel használt nagynyomású mosó a legjobb, főleg, hogy víztakarékos. Sajnos az autófestékek nem olyanok, mint régen a tűzhelyek zománcozása. Fogadd el, az autód öregszik elkerülhetetlen a fényezés kopása. Amúgy egy mai kocsi max 5 évet bír utána csak a gond van vele.
2019. dec. 22. 16:49
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

1. Magasnyomásúba aktív habot teszek, rányomom a kocsira, várok 3 percet.

2. Magasnyomásúval, tiszta vízzel leveretem óvatosan.

3. Viaszos samponos víz, abba mikroszálas mosókesztyű, majd lazán, nem rányomva lemosom. A körkörös mozdulatokat kerülni kell.

4. Kap még egy mosást a tisztavizes magasnyomásúval.

5. Egy nagy mikroszálas törölközővel lehúzom a vizet, szárazra törlöm.

6. Kap egy keményviasz réteget.

Az én fél éves autómon egy karc sincs. A kefét pedig kerülni kell.

2020. jan. 8. 07:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Semmi gond nincs vele, saját 10. kocsim van, és mindig normál autómosó kefével mostam le és egyiknek sem lett semmi baja, sőt a mostani kocsim 13 éves és több esetben kérdezték, hogy új-e a kocsi.

Most vettem az autós boltban egy puha szőrű teleszkópos kamionmosó kefét, azzal még könnyebb mosni, de elég magas a kocsim, emiatt vettem ilyet.

A kocsi a fényezésére (lámpákra, kárpitokra, gumikra stb.) leginkább az erős nyári UV sugárzás káros

2020. jan. 29. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól is függ, milyen autót :D
2020. jan. 30. 16:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Semmi jelentősége nincsen, hogy milyen autóról van szó, a saját 10 kocsimon kívül minimum kétszer annyi céges kocsimat mostam normál autómosó kefével és kamion mosó kefével rendszeresen.

Áztasd meg kicsit, utána mehet a samponos víz kefével, utána az öblités, majd a törölgetés autósboltban kapható törlőkendővel és ennyi.

2020. jan. 31. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!