Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen "szabad" autót mosni?

Télen "szabad" autót mosni?

Figyelt kérdés
Ráfagy a víz vagy ilyesmi? Benzinkutas gőzborotvás mosóra gondolok. Vagy azok nincsenek is nyitva ilyenkor? Mit kell csinálni ha koszos az autó? Maradjon inkább koszos?
2022. dec. 16. 12:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Lehet
2022. dec. 16. 12:22
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

Persze, hogy lehet.

Szerinted az eső/hó, felverődő víz az elpárolog?

2022. dec. 16. 12:25
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

Fagyban inkább ne...

Simán befagyhatnak az ajtók, csomagter ajtó, motorhazteto.

Ha már van pár fok akkor nyugodtan, persze ha holnapra nem mond -15 fokot.

Legalábbis én így csinálom.

2022. dec. 16. 12:38
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, de csak akkor ha biztos nem mondd mínuszokat legalább 2 napig, mert ahogy mondták befagynak az ajtók és mosás után menj vele országúton legalább fél órát hogy belülről melegedjen és kívülről is ami víz lehet leperegjen.
2022. dec. 16. 12:46
 5/14 anonim ***** válasza:
96%

Akkor mosd le ha mosás után betudsz állni egy garázsba ahol nincs fagy, vagy ha sokat mész vele és jól befűtöd belül akkor az ajtó gumiknál megszárad, illetve a menetszél lepergeti.

Én télen ha lemosom és elég hideg van akkor beállok a garázsba, meg én kiszoktam otthon törölgetni a kényes részekről hogy ne fagyjon rá másnap se ha megyek valahova.

2022. dec. 16. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen télen is simán esik havas eső, ónos eső, még menet közben is ráfagy a jég a kocsira ilyen erővel elő sem lehetne venni a garázsból.
2022. dec. 16. 13:01
 7/14 anonim ***** válasza:

Lehet, a trükk annyi, hogy a gumikédereket nagyon alaposan szárazra kell utána törölni.

A többi helyre normal használat közben is bejut és megfagy az esővíz meg a felvert latyak.

2022. dec. 16. 14:00
 8/14 anonim ***** válasza:
szabad
2022. dec. 16. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Gőzborotvát életemben nem láttam még benzinkúton. a gőz az FORRÓ, a nagynyomású mosó az más, az nem gőz.

Amúgy szabad, csak ne olyankor amikor minuszok vannak, ma is van 5-6 fok, simán lehet.

2022. dec. 16. 14:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Én télen még sűrűbben is mosom, mint nyáron. Nem aszalom a kocsin hetekig, hónapokig az agyatlanul tonnaszám kiszórt sót.

Ilyenkor én sem itthon mosom, hanem ilyen önkiszolgáló mosókban. A nagyja lefolyik, valamennyi ráfagyhat. De na és! A garázsban majd leolvad, lecsöpög. De ha nincs garázsod, manapság elég ritka a nappali hetekig tartó tartós fagy.

2022. dec. 16. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!