Magyarországon szabad használni Continental IceContact gumit télen?
Csak mert ez gyárilag szöges valamennyire. Láttam már ilyen gumit személyesen, a szögek a gumi felületéből minimálisan állnak ki, de amint rá van engedve az autó súlya teljesen benyomódnak.
Szabad ilyet használni?
"Napjainkban a szöges gumiabroncsok használata tilos olyan országokban, mint Montenegró, Horvátország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Bulgária, Hollandia, Németország (kivéve néhány osztrák határhoz közeli települést), a Cseh Köztársaság, Magyarország, Románia, Lengyelország és Portugália.
A szöges gumiabroncsokkal való autózás Ausztriában, az Albán Köztársaságban, Belgiumban, Norvégiában, Észtországban, Finnországban, Dániában, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Izlandon, Írországban, Spanyolországban, Olaszországban, Svédországban és Svájcban megengedett. Ezen országok közül azonban számosban vannak érvényben a szöges gumiabroncsokra vonatkozó saját szabályozások. A skandináv országokban például van egy olyan törvény, amely alapján legfeljebb 50 darab szegecs lehet a gumiabroncson annak kerületének egy méterére vetítve. Ausztriában a szöges gumiabroncsok csak október 1. és május 31. között használhatók 3,5 tonna alatti gépkocsikon, illetve az autópályán maximum 100 km/h-ás, más utakon pedig 80 km/h-ás sebességgel haladhatnak az ilyen gumikkal felszerelt járművek. Belgiumban csak november 1. és március 31. között engedélyezik a szögeket, és szigorúbb a sebességkorlátozás: autópályákon 90 km/h, más utakon 60 km/h."
Itthon mindig is tilos volt. Szetcseszi az aszfaltot.
Finnorszagban van értelme.
Ezt már szinte lehetetlen mégjobban szétverni. Több a kátyú, mint az aszfalt. Pár hete voltam földúton, még jobb minőségű volt, mint az aszfalt.
Hirtelen nem tudtam milyen szegecses gumiról beszélsz, de a linket néztem. Láttam már ilyet pár kocsin, azt nem tudom, hogy szól-e érte a rendőr. Tilos ilyet használni addig oké, nekem a kocsiban utólag beépített xenon van, azt se szabad elvileg, de még soha nem szóltak érte, pedig nem egyszer látta már a rendőr. Mielőtt valaki beszólna, nem én rakattam bele, hanem az előző tulaj, meg valami nagyobb teljesítményű, eléggé vakító fajta. De rendőr nem szólt az 5 év alatt soha, azóta már cseréltem.
Lehet ez a gumi is olyan, hogy nem lenne szabad, de a kutya se foglalkozik vele, amíg nincs baleset a dologból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!