Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ladába milyen motor fér el a...

Ladába milyen motor fér el a gyári helyett?

Figyelt kérdés
Csak érdeklődöm kinek mit sikerült bele pattintani komolyabb àtalakítás nélkül. Jöhetnek a sztorik. :)

szept. 19. 22:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

#10!

Van abban igazság amit írtál, hogy napjainkban fölösleges és sokszor érthetetlen, mennyire túlmisztifikált a lada.

Ám a rend kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy egy normálisan karbantartott ladánál egyáltalán nem természetes, az általad említett "halálfélelem 100-nál, üvöltő a motor és imbolyogó a kasztni" 😉

(mondom ezt úgy, hogy -anno- évekig vezettem és szereltem ezt a márkát)

okt. 15. 11:42
 12/21 anonim ***** válasza:

#11, ülj vissza most egy Ladába! Meg fogsz lepődni. Egyrészt idővel megszépülnek az emlékek. Másrészt amíg nincs összehasonlítási alap, addig nem tűnik fel.

Annak idején fiatalabb koromban, még a 2000-es években én is úgy gondoltam, hogy mi a fenének ennél jobb autó, ez is elvisz bárhova. A többi körítés csak felesleg.

Aztán lett saját autóm, a kornak megfelelő. Adaptív futóművel. Extra hangszigeteléssel. Most mikor visszaültem, el nem tudom képzelni, hogy a vezetés közbeni viszontagságok, kényelmetlenségek, hogy a fenébe nem tűntek fel?! Egész egyszerűen azért, mert az volt a megszokott, nem volt más viszonyítási alapom!

Jelenleg egy mai Euro6-os biturbós dízellel autópályázok. 130-as tempónál a 2200-as fordulattal járó motorból semmit nem hallok, inkább a gördülési zaj, ami jellemző. Akár beszélgetni is lehet megemelt hangerő nélkül is. Igaz én rendeléskor kértem extra hangszigetelést és hangszigetelt üvegeket is.

Na ehhez képest a Lada motorja már 100-as tempónál ordít. Az hogy csend lenne és lehet simán beszélgetni, ennél nem igaz.

Futómű: multilink, adaptív, elektronikus csillapításvezérlés. Semmi különbség a Ladáéhoz képest? Ugyanúgy lehet vele fordulni? Nem! El lehet közlekedni a Ladával is, de ha így venném a kanyarokat azzal is, nagyon hamar az árokban kötnék ki.

Az állapotról: 1978-as végig garázsban tartott, télen sosem használt, összesen 68.000 km-t futott (nem, nem fordult át a számláló, végig a családban volt az autó, ismertem) Ladát adtam el két éve. Előtte úgy műszakizott le, hogy az előzetes átvizsgálás alapján semmihez nem kellett hozzányúlni. Az új tulaj 300 km-ről jött érte. Minden gond nélkül saját lábán vitte haza az autót. Tehát messze nem gondolom, hogy a bele is kilógó bontószökevény rozsdakupac kategória lett volna és emiatt lett volna hangosabb is nagyobb tempónál instabilabb, mint egy mai utazóautó.

okt. 15. 12:00
 13/21 anonim ***** válasza:

N

#12!

Képzeld, nem lepődök meg!

Vannak fiatal rallys barátaim, akiknek időnként segítek a szerelésben, és ilyenkor megyek egy "kört", szóval nem a nosztalgia beszél belőlem.

Egyértelmű, hogy a lada esetében említésre sem kerülhet az E-6 norma, és társai.

Egyszerűen tudomásul kell venni, és elfogadni, hogy egy 50 éves konstrukció.

Ahogy a nagymami sárgaréz mozsarát sem azért szeretjük, mert halkan, szóródás nélkül és tökéletesen porrázúzott végterméket produkálhatunk vele.😁

Szóval ha lehetőség van rá, élvezd az újabbat, a jobbat, erősebbet, halkabbat, de ha -esetleg- egy ladát vezetsz, nem kell az árokba beesni.

(#11 voltam)

okt. 15. 13:42
 14/21 anonim válasza:
#13 kik a fiatal Rallyy barátaid? Kiknek szoktál segíteni? Nevüket kérem szépen.
nov. 7. 06:36
 15/21 anonim ***** válasza:

#14!

Semmire sem mennél számodra idegen nevekkel, hiszen nem az ORB-ben versenyeznek, így ismeretlenek. Mint írtam fiatal kezdők. Gondolom hogy te -mint aktív versenyekre járó rally rajongó- a magasabb osztályokban versenyzőket ismered.

Zsírpapa, Müller, Bodogán, Hankó,....

nov. 7. 16:31
 16/21 anonim válasza:
#15 igen őket ismerem. De nem csak a Historicban. Hanem amatőrben is. Faragó Roli, Reményi Regő, Hidvégi Bence, Zsejkiék stb. Szóval a fiatal generációt is ismerem. Személyesen is. Na írd csak azokat a neveket kérlek!
nov. 7. 17:04
 17/21 anonim ***** válasza:

Na látod, én meg az általad említett neveket nem ismerem.

Vagyis itt és most egálban vagyunk!

nov. 7. 18:52
 18/21 anonim válasza:
#17 nem baj. Mondd már el a nevüket.
nov. 8. 06:28
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem a 17-es védelmében, velem is vitatkozott, de állítólag itt az oldalon tilos olyan konkrét személyek nevét leírni, akik nem közszereplők. Annak idején egyszer egy volt általános iskolai tanárom felől érdeklődem, mert évtizedek óta nem láttam. Leírtam a nevét, egyébként tucat neve van. Nem volt semmi rossz szándékkom, csak mivel több ezer embert tanított, megkérdeztem, hátha ismeri itt valaki. Na, azonnal fel is jelentettek, tiltva is lettem azzal az indokkal hogy nem tartottam be az oldal szabályzatát. Először nem is értettem mit vétettem. A moderátorokkal való utólagos e-mail váltás után derült ki számomra, hogy ez a gond. Amit kicsit furcsállok, mert rengeteg név van leírva itt az oldalon és látszólag nem zavar senkit... de tanulságként leírtam és ehhez tartom magam.
nov. 8. 07:26
 20/21 anonim válasza:
#19 értelek. De te vitatkoztál a #17-essel?🤔 Amúgy akkor meg ott van a privát üzenet, ott még mindig leírhatja nekem a neveket...
nov. 8. 07:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!