Ladába milyen motor fér el a gyári helyett?
Attól függ mit jelent a komolyabb átalakítás.
Sok fiat, alfa, lancia motort bele lehet rakni, de több mindenhez is hozzá kell nyúlni. Ezen kívül bármit bele lehet rakni, csak mégtöbb lesz az átalakítás.
A “komolyabb átalakítás nélkül” úgy értem hogy ne keljen a kasztnit vágni, hegeszteni. Pl tűzfalat, kardán alagutat ne keljen piszkálni.
Még csak gondolkozás szinten van a dolog, hogy megéri-e a lada gyári motorját faragni, ha olcsóbban kijön egy erősebb motor bele. Alapból emiatt nézelődök más motort bele. Amugy papiros gép, utcai, arra megvan a gyári motorja kicsit megpiszkálva. Viszont mennék majd vele szlalomra, amire egy másik motort akarok bele dobni hogy ne az utcait nyüstöljem a verseny alatt. Emiatt érdekelnek hogy méretben melyiket érdemes nézegetni ami kasztni átalakítás nélkül bele megy. A többi átalakítás részén ráérek akkor gondolkozni ha a méreti dolgok már megvannak. :)
Lényeg hogy nagyobb teljesítményt szeretnék elérni mintha egy lada motort faragnék a végsőkig.
Azt hittem az ilyen a lada-álmodozók már elfogytak.
Úgy tűnik a hülyeség ÖRÖK! 😂
Mindenkinek szíve-joga, de sokszor én sem értem, hogy fiatalok, ilyen húszon éves gyerekek mi a fenét esznek a Ladásázáson. Az a generáció, akinek nosztalgia, mert a 70-es, 80-as években ez volt, nem is volt másra lehetőség, már lassan kikopik. Hiszen ők az 50-es, 60-as években születhettek. Ma meg már relatív olcsón, még használtan is űrhajókat lehet kapni a Ladához képest.
Nálunk is volt a közelmúltig első tulajos, nagyon keveset futott Lada a családban. Amíg élt a tulaj, addig én is beleültem, nekem is nosztalgia volt. A gyerekkori balatoni nyaralásokat juttatta eszembe. Sokat ültem a hátsó ülésén. Születésemkor ezzel hoztak haza a kórházból is. Meg apám mikor bütykölgette a ház előtt mindig mentem vele, néztem, hogy mit hogy csinál rajta. Pedig lehettem vagy 5-6 éves... Akkor még nem volt facebook, tiktok és hasonlók, amivel inkább elütik az időt a mai gyerekek...
Aztán mikor megörököltem két éve, eszembe nem jutott megtartani, két saját autó mellett. Többek között sokat ingázok hosszú távra autópályán. Erre egy modernebb autó sokkal alkalmasabb. Kevesebbet fogyaszt, halkabb, komfortosabb, üzembiztosabb, biztonságosabb. Nincs az embernek halálfélelme benne már 100-as tempónál, ahogy üvölt a motor és imbolyog az egész kaszni. Stb... Jók voltak ezek a gépek a maguk idejében, de azóta eltelt 50 év. Nekem ez kicsit olyan, mintha valakinek az lenne a mániája, hogy az 50 évvel ezelőtti fekete-fehér elektroncsöves, képcsöves tévét szeretné nézni egy mai androidos 4K-s oled helyett... Lehet nosztalgiázni. De annak egy múzeumban a helye. Az életben haladni kell a korral. Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!