50 köbcentis motor helyett 125 vásárlás?
Történet röviden: Venni akartam egy 50es robogót mászkálni, ki is néztem egyet, megvettem. Időközben viszont kiderült hogy nem is 50 a motor hanem 125 ccm. Az eladó azt állítja hogy 50es , papírok ugye nincsenek se rendszám, se jogosítványom rá. Ilyenkor mi a teendő, valahogy el lehet állni a vételtől ha az eladó nem informált jól a motorról?
Köszi a válaszokat!
Ez eleg gyanus uzlet.
Tuningolt motor vagy eredetileg 125-os? Elso esetben orulj, masodikban nem ertem, nem tunt fel, pl h nem 60-ig van beszamozva a kilometerora?
Megvetted, vagy vetted meg, csak foglalót fizettél érte?
Természetesen elállhatsz a vételtől, ha valóban 125-ös motort akar neked eladni segédmotoros kerékpárként, hisz az egyértelműen csalásnak minősíthető.
Kérdés, hogyan bizonyítod. Műszaki állomáson megnézték?
Amennyiben az eladó nem együttműködő, rendőrségi ügy
1# Nem tuningolt, hanem gyári. Nem tűnt fel mivel sosem volt még motorom, nem tudtam meddig kellene bele írva legyen.
2# Megvettem, adásvételivel. Így volt hirdetve hogy 50-es robogó, és konkrétan a motoron semmi infó nincs. A szerelőm mondta, hogy neki gyanús hogy nem 50, utána kerestem utána jobban és így jöttem rá hogy valószínű nem 50 mert ebből a típusból ami 50-es az 2 ütemű, ami 4 ütem az meg 125. Irtam az eladónak hogy nincs e valami papírja amivel bizonyitani tudná hogy 50-es, de nincs neki és állítja hogy 50.
Várj, és meglátod. Ne verd nagydobra, főleg, ha van adásvételid, és az eladó is létező személy. Ha lehet ne előzz százzal rendőrautót(sem)
amúgy te nem tudsz semmiről semmit...
Mármint mire várjak?
Persze, normálisan szoktam vele közlekedni , szabályokat betartva, illetve 80nál nem is megy többet. De azért ez a tudatlanság mégse ment fel minden alól
Ha 4T és 80-al megy akkor az 100%, hogy nem 50 ccm... Még a 2T 50-esek közül is csak a nagyon jók mennek 80-at, a 4T-k 55-60 körül végeznek.
Én visszavinném, ez már önmagában bárkinek, aki kicsit is használt már motort 100%-os bizonyíték arra, hogy nem 50-es a motor. Összefutsz egy rendőrrel aki meg akar xopatni akkor nagyon drága büntetés lesz a vége + a jogsid is repülhet. Nem fog érdekelni senkit, hogy te 50-esként vetted, sőt... Mivel se műszaki se forgalmi se biztosítás nincs egy balesetnél nagyon nagy bajba kerülhetsz.
7
Egy SMKP biztosításra nem fog fizeni a biztosító, ha kiderül, hogy nem SMKP volt a jármű, hanem A1-es motorkerékpár. Aztán lehet zsebből fizetni...
"konkrétan a motoron semmi infó nincs"
Van egy alvázszáma, aminek az adásvételiben is szerepelnie kellene. Smkp esetén is.
Abból kiderülnek a gyári adatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!