Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlásnál nézték hibakód...

Autóvásárlásnál nézték hibakódokat?

Figyelt kérdés
tudom a hibakód olvasás nem diagnosztika, de azért árulkodó ha van mentett hiba, nem?
szept. 17. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, Suzukit vettem oda felesleges nem ismeri a hiba kódot.
szept. 17. 18:17
 2/6 anonim ***** válasza:

Az elsőnél nem, mert gyorsan kellett valami olcsón, szóval nem számított. Bármi baja volt, megcsináltam később, tök mindegy.

Másodiknál már adtam azért az állapotra, ott kiolvastam.

Harmadik meg egy projekt autó, be sem indult mikor vettem, szét volt rombolva a motortér és az utastér is, szóval a legkevésbé sem a hibakódokkal voltam elfoglalva. Mondjuk az akksi sem volt jó, úgy meg nehéz. Még ha tudtam is volna olvasni, lett volna benne vagy 8259 hibakód a lemerült akksi és széthúzott kábelek miatt. :D De miután összeraktam, nem maradt egy sem. Csak pont ma hazafelé dobott egy ABS-t. :(

szept. 17. 18:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Utólag bánom, hogy a csajom autójánál nem néztük meg, igaz hamar lebukott a kereskedő, hogy szar a gyújtótrafó, mert hallható is volt ahogy áthúz, és dobta is a hibalámpát. Csak az a baj, hogy miután kicseréltem, utána is volt hiba, hisztizett az EGR szelepre, és abban sem vagyok biztos, hogy nincs-e kiherélve a katalizátor, mert a lambda szondára is időnként panaszkodik
szept. 17. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 Az EGR és lambdaszonda hibák tipikusan utalhatnak gyújtásproblémára. Lehet nem csak a trafó volt ott szar, hanem a pipák és/vagy gyertyák is. Vagy bármi ami meggátolja a megfelelő égést. Ezért nem szabad a hibakódokra hagyatkozni önmagukban. Azok csak támpontot adnak a további, precíz hibafeltáráshoz. A diagnosztika nulladik lépése, nem pedig maga A diagnosztika.
szept. 17. 18:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen.

Használt kocsit utoljára 2012-ben vettem. De akkor elvittem egy márkaszervizes állapotfelmérésre. Nem állítom, hogy nagyon alaposan átnézték a kocsit, de a semminél több volt.

Nagyjából így zajlott:

Alvázszám, motorszám ellenőrzése.

Világító és jelzőberendezések ellenőrzése.

Folyadékok ellenőrzése, motortér szemrevételezése.

A kocsi megelemelése csápos emelővel. Fékek, futóművek, kerékcsapágyak, gumik, kocsi alja, kipufogórendszer szemrevételezése.

Festékréteg-vastagságmérés.

Hibakód tároló kiolvasása.

szept. 17. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem. Persze ha világított volna a szervizlámpa, nem valószínű, hogy megveszem, viszont a motor beindulása után kialudt, ahogy kell, szóval nem foglalkoztam tovább hibakódokkal.
szept. 17. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!