Autóvásárlásnál nézték hibakódokat?
Az elsőnél nem, mert gyorsan kellett valami olcsón, szóval nem számított. Bármi baja volt, megcsináltam később, tök mindegy.
Másodiknál már adtam azért az állapotra, ott kiolvastam.
Harmadik meg egy projekt autó, be sem indult mikor vettem, szét volt rombolva a motortér és az utastér is, szóval a legkevésbé sem a hibakódokkal voltam elfoglalva. Mondjuk az akksi sem volt jó, úgy meg nehéz. Még ha tudtam is volna olvasni, lett volna benne vagy 8259 hibakód a lemerült akksi és széthúzott kábelek miatt. :D De miután összeraktam, nem maradt egy sem. Csak pont ma hazafelé dobott egy ABS-t. :(
Igen.
Használt kocsit utoljára 2012-ben vettem. De akkor elvittem egy márkaszervizes állapotfelmérésre. Nem állítom, hogy nagyon alaposan átnézték a kocsit, de a semminél több volt.
Nagyjából így zajlott:
Alvázszám, motorszám ellenőrzése.
Világító és jelzőberendezések ellenőrzése.
Folyadékok ellenőrzése, motortér szemrevételezése.
A kocsi megelemelése csápos emelővel. Fékek, futóművek, kerékcsapágyak, gumik, kocsi alja, kipufogórendszer szemrevételezése.
Festékréteg-vastagságmérés.
Hibakód tároló kiolvasása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!