Motorosok! Volt màr balesetetek, vagy ismerősnek, aki motorozik? Ki úszta meg eddig sérülés nélkül?
6 éves korom óta krosszozom. 30 vagyok, most tettem le az A korlátlant.
Jó érzékem van hozzá, elsőre ment minden, bármilyen gépkezelést meg tudok oldani könnyedén és biztonsággal.
Viszont a körömben szinte mindenki pórul járt már, és jogsival a zsebemben, közel 1 millió ft-os védőfelszerelés szettel nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e nagymotort.
Autópályán és 100 felett sosem mennék vele, inkább város és azok között, vagy túrázás szerpentines részeken.
Viszont volt barátom, aki kb 40km/h-val ütközött, de azonnal megakadt, és meghalt. Volt aki városban 25km/h-val ment, de oldalról odazúzták a lábat, szilánkosra tört. Neten is sok rosszat olvasni.
Érdekelne, nektek mi a tapasztalatotok. Mennyi motorozással a hátatok mögött, mik történtek eddig?
Nekem ismerősöm van, aki nagy motorral főúton ment be városba és megcsúszott valahogyan a kereszteződésben egyenesen haladva, a karján a tetoválása eltűnt.
Védőfelszerelést nem viselt, szóval nagyon szerencsés volt véleményem szerint.
Olyan 60km/h-val, ha ment. Mióta gyermeke van, azóta nem láttam motoron.
"Autópályán és 100 felett sosem mennék vele, inkább város és azok között, vagy túrázás szerpentines részeken." - ezt hamar el fogod felejteni
"Jó érzékem van hozzá, elsőre ment minden, bármilyen gépkezelést meg tudok oldani könnyedén és biztonsággal." - menj el pár tréningre (nem dudorfonák, hanem normálisra), és ezt hamar elfelejted
"nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e nagymotort" - vegyél. Max. eladod.
Egy haverom megcsúszott a felfestett gyalogátkelőn vizes úton. Alig bírta kikorrigálni, mert hát nem 30-cal ment.
Volt munkatársam ösztönösen letette a lábát dőléskor, eltört a lábfeje, izom is szakadt. Sánta maradt és frontérzékeny.
Egy srác meg a lakótelepen nem tudott megállni a kihajtó autó előtt, úgy varrták vissza a farkát, mert nekiverte a kormánynak. Gyereke is van, szóval sikerült a műtét.
A nyáron lakott területen belül egy családos férfi szembe találta magát a busz öbölbe bejajtó autóbuszt szabálytalanul kielőző kocsival. Majdnem amputálni kellett az egyik lábát.
Nem játék a moci, nagyon észnél kell lenni és muszáj beöltözni, hiába elég papír szerint a kobak. A mellékutak kritikán aluliak, ahol nem, ott sorjáznak a motorosok, az is veszélyes. Elszórják a paraszt billencsesek a murvát, a másik paraszt meg végigfolyatja a traktorból az olajat az aszfalton és a hatóság meg a közút le se tojja.
Ha tudod hogy a közlekedés többi résztvevője mit fog csinálni nagy baj nem lessz, az biztos hogy megsimítod az aszfaltot előbb utóbb te is.
Ha figyelsz és ésszel közlekedsz akkor nem fog fájni.
A szomszéd srác motorozni vágyott. A szülei ellenezték. Beíratunk autós iskolàba, ha sikerül az érettségi. Sikerült. Oda is adták neki a pénzt. Hogy mennyit nem tudom.
Néhány órával később csöngettek a rendőrök. A fiúk motorbalesetben meghalt.
Kitalált sztori? Nem, nem az. Sajnos.
A srác alkzdni kezdett egy gépre, ki is próbálta. Pár tíz méter után oszlopnak csapódott. Olyan szerencsétlenúl, hogy azonnal életét vesztette.
Jófej srác volt, csendes, halk szavú.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!