Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosok! Volt màr balesetete...

Motorosok! Volt màr balesetetek, vagy ismerősnek, aki motorozik? Ki úszta meg eddig sérülés nélkül?

Figyelt kérdés

6 éves korom óta krosszozom. 30 vagyok, most tettem le az A korlátlant.

Jó érzékem van hozzá, elsőre ment minden, bármilyen gépkezelést meg tudok oldani könnyedén és biztonsággal.

Viszont a körömben szinte mindenki pórul járt már, és jogsival a zsebemben, közel 1 millió ft-os védőfelszerelés szettel nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e nagymotort.

Autópályán és 100 felett sosem mennék vele, inkább város és azok között, vagy túrázás szerpentines részeken.

Viszont volt barátom, aki kb 40km/h-val ütközött, de azonnal megakadt, és meghalt. Volt aki városban 25km/h-val ment, de oldalról odazúzták a lábat, szilánkosra tört. Neten is sok rosszat olvasni.

Érdekelne, nektek mi a tapasztalatotok. Mennyi motorozással a hátatok mögött, mik történtek eddig?

szept. 17. 17:48
 1/10 anonim ***** válasza:
Pár évig robogóztam. A vége az lett, hogy valaki autóval mellékútról bejött és megállt az útra keresztben. Mindez bőven féktávolságon belül. Egy kar töréssel megúsztam. Kerülni egyik irányba se lett volna esélyem.
szept. 17. 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem ismerősöm van, aki nagy motorral főúton ment be városba és megcsúszott valahogyan a kereszteződésben egyenesen haladva, a karján a tetoválása eltűnt.

Védőfelszerelést nem viselt, szóval nagyon szerencsés volt véleményem szerint.

Olyan 60km/h-val, ha ment. Mióta gyermeke van, azóta nem láttam motoron.

szept. 17. 18:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Bocs, de fura, hogy megcsinálod a korlátlant, és most agyalsz azon, hogy vegyél-e nagymotort. Úgyis veszel, és fogsz is gyorsabban menni mint 100km/h. Én csak tavaly óta motorozom, a tavalyi év inkább csak amolyan tapogatózás volt, szoknom kellett a vasat, annyira nem is voltam bátor az irányításában. Autót 30 éve vezetek, ez talán kicsit segít felismerni a helyzeteket, de az ördög sajnos nem alszik, így lekopogom eddig nem volt baj, meg nem is kísértem a sorsot kanyarvadászattal.
szept. 17. 18:50
 4/10 anonim ***** válasza:

"Autópályán és 100 felett sosem mennék vele, inkább város és azok között, vagy túrázás szerpentines részeken." - ezt hamar el fogod felejteni

"Jó érzékem van hozzá, elsőre ment minden, bármilyen gépkezelést meg tudok oldani könnyedén és biztonsággal." - menj el pár tréningre (nem dudorfonák, hanem normálisra), és ezt hamar elfelejted

"nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e nagymotort" - vegyél. Max. eladod.

szept. 17. 19:31
 5/10 anonim ***** válasza:
A legtöbb borulás vagy álló helyzetben/nagyon pici sebességgel történik, vagy éppenséggel városban a sűrű forgalomban. Ennyit nem mondtak el jogsiszerzéskor? Ennyit nem szűrtél le a rutinvizsga feladataiból, hogy vajon miért vannak? És akkor neked van jó érzéked, amikor józan eszed sincs? Irány a tréning, és soha ne motorozz felszerelés nélkül. Amúgy hajrá, mert megéri. Csak ne ész nélkül. Az ilyen túlzott önbizalommal lehet a legkönnyebben balesetezni.
szept. 17. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem volt.
szept. 18. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy haverom megcsúszott a felfestett gyalogátkelőn vizes úton. Alig bírta kikorrigálni, mert hát nem 30-cal ment.

Volt munkatársam ösztönösen letette a lábát dőléskor, eltört a lábfeje, izom is szakadt. Sánta maradt és frontérzékeny.

Egy srác meg a lakótelepen nem tudott megállni a kihajtó autó előtt, úgy varrták vissza a farkát, mert nekiverte a kormánynak. Gyereke is van, szóval sikerült a műtét.

A nyáron lakott területen belül egy családos férfi szembe találta magát a busz öbölbe bejajtó autóbuszt szabálytalanul kielőző kocsival. Majdnem amputálni kellett az egyik lábát.

Nem játék a moci, nagyon észnél kell lenni és muszáj beöltözni, hiába elég papír szerint a kobak. A mellékutak kritikán aluliak, ahol nem, ott sorjáznak a motorosok, az is veszélyes. Elszórják a paraszt billencsesek a murvát, a másik paraszt meg végigfolyatja a traktorból az olajat az aszfalton és a hatóság meg a közút le se tojja.

szept. 30. 06:29
 8/10 Buf ***** válasza:

Ha tudod hogy a közlekedés többi résztvevője mit fog csinálni nagy baj nem lessz, az biztos hogy megsimítod az aszfaltot előbb utóbb te is.

Ha figyelsz és ésszel közlekedsz akkor nem fog fájni.

okt. 8. 21:18
 9/10 anonim ***** válasza:

A szomszéd srác motorozni vágyott. A szülei ellenezték. Beíratunk autós iskolàba, ha sikerül az érettségi. Sikerült. Oda is adták neki a pénzt. Hogy mennyit nem tudom.

Néhány órával később csöngettek a rendőrök. A fiúk motorbalesetben meghalt.

Kitalált sztori? Nem, nem az. Sajnos.

A srác alkzdni kezdett egy gépre, ki is próbálta. Pár tíz méter után oszlopnak csapódott. Olyan szerencsétlenúl, hogy azonnal életét vesztette.

Jófej srác volt, csendes, halk szavú.

okt. 9. 11:17
 10/10 anonim ***** válasza:
En kb 20 eve järok 50essel, pereceltem sokat, de megusztam serüles nelkül. Mondjuk en 50esre is teljes ruhäban ülök föl...
okt. 9. 11:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!