Kátyús úton lassan vagy gyorsan érdemes haladni, hogy minél jobban kíméljem a futóművet?
Csak mert ebben a videóban az látható, hogy 30-nál szépen odab****a a futóművet, 100-nál meg szinte átsuhan rajta:
Vagy ez egy kamu videó?
Nem láttam a videót, de egy biztps...ez örök kérdés...(lásd:félelem bére)
én a lassú haladás híve vagyok, talán nem károsodik annyira a futómű(sem)de az egész hajtáslánc is sérülhet.
nem véletlen, hogy a bíróság előtt a kártérítést követelő károsodott autó tulaja azon bukik meg, hogy nem a terepviszonyoknak megfelelően vezette a járművét...ha kell, akkor tíz a megfelelő sebesség..
szóval a lassú haladás talán célravezetőbb
(ne tévesszen meg senkit a dögnehéz Bentley, Citroén, és más luxusabb autók sima futása a gödrös utakon...a futómű elnyeli a hepéket, meg a hupákat, de idővel tönkremennek.
A Citroen mióta luxus márka? Utoljára a '80-as években lehetett annak nevezni őket.
A videó csak azt bizonyítja, milyen mérhetetlen sz/r a tesztautó futóműve (Szinte már mint egy Swift I)
Az oké, hogy valaki hülye az autózáshoz, de hogy a fizikát is ennyire nem tanulják az emberek? A mozgási energia a sebesség négyzetével arányos, minél gyorsabban b/szod oda, annál nagyobb erők hatnak az alkatrészekre...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!