Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kátyús úton lassan vagy...

Kátyús úton lassan vagy gyorsan érdemes haladni, hogy minél jobban kíméljem a futóművet?

Figyelt kérdés

Csak mert ebben a videóban az látható, hogy 30-nál szépen odab****a a futóművet, 100-nál meg szinte átsuhan rajta:

[link]

Vagy ez egy kamu videó?

aug. 31. 13:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem láttam a videót, de egy biztps...ez örök kérdés...(lásd:félelem bére)

én a lassú haladás híve vagyok, talán nem károsodik annyira a futómű(sem)de az egész hajtáslánc is sérülhet.

nem véletlen, hogy a bíróság előtt a kártérítést követelő károsodott autó tulaja azon bukik meg, hogy nem a terepviszonyoknak megfelelően vezette a járművét...ha kell, akkor tíz a megfelelő sebesség..

szóval a lassú haladás talán célravezetőbb

(ne tévesszen meg senkit a dögnehéz Bentley, Citroén, és más luxusabb autók sima futása a gödrös utakon...a futómű elnyeli a hepéket, meg a hupákat, de idővel tönkremennek.

aug. 31. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább lassabban megyek. A gyorshajtás ugyanúgy tönkreb@$$¥a a futóművet, még lehet hamarabb.
aug. 31. 14:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem futómű és állapot függő is. Vadiúj gátlókkal, rugókkal könnyebben átrepülsz felette, nem esik bele annyi idő alatt a kerék, ha meg eleve lóg már minden, akkor jobban megrángatja… ezért érdemes normálisan karbantartani MINDEN részegységét a futóműnek.
aug. 31. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A Citroen mióta luxus márka? Utoljára a '80-as években lehetett annak nevezni őket.

aug. 31. 14:45
 5/7 anonim ***** válasza:
#4: nem az itt kapható szalonautókra értettem...nem sok van az országban, de azok is féltett pincegarázsban rejtőznek(pl.a szomszédomnál)
aug. 31. 16:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Autó és kátyúfüggő. Elég mély kátyúba főleg alacsonyabb autóval sosem jó nagyobb sebességgel belerongyolni, de valóban, felújítás előtt én is ismertem olyan útszakaszt, ahol a 60-as táblát betartva minden hepét és hupát éreztél, 100 felett viszont egész jól ment a Corolla.
aug. 31. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:

A videó csak azt bizonyítja, milyen mérhetetlen sz/r a tesztautó futóműve (Szinte már mint egy Swift I)

Az oké, hogy valaki hülye az autózáshoz, de hogy a fizikát is ennyire nem tanulják az emberek? A mozgási energia a sebesség négyzetével arányos, minél gyorsabban b/szod oda, annál nagyobb erők hatnak az alkatrészekre...

aug. 31. 21:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!