Használt autóvásárlás probléma merült fel (?)
Vasárnap vásároltunk egy használt autót (foglalóval, majd készpénzzel, szerződéssel) minden jól ment. Ma elvittem egy szerelőhöz és kiderült néhány hiba. A motortartó fémszerkezet amin a bak van rohad, lyukas és heggesztve volt (elég durván). Illetve 1 nap elteltével felvillat a check engine is (valamilyen katalizátor hiba miatt).
Mit tudunk tenni ilyenkor? Délután felhívjuk őket, addig is valakinek van valamilyen tapasztalata ilyen téren? Köszi előre is.
Nem tudom hallotad-e már:
pénztártól való távozás után reklamációnak nincs helye.
Nem kötelező vakon minden vackot megvásárolni csak azért mert "jó üzletnek tűnik".
Nincs két egyforma eset, így nem is fogsz semmiféle személyre szabott választ kapni.
Csak egy közeli példa:
két ismerősnek is esedékes a tizenéves autó kuplungcseréje.
Az egyik túl van rajta, 130 ezerbe került, reggel vitte, este hozta.
Korrekt munka, ismeretség nélkül, csak úgy beszédült az utcáról.
A másik, legalább kettő hete már hogy lebeszélte a szakszervizzel.
Szeptember közepére vállalták, várhatóan 2-3 nap alatt lesz kész, 200-240-közötti árban.
Nagyjából egyidős autók és ugyan az a tipus, és ugyan abban a városban.
Mindezt csak azért írtam le, hogy érdeklődj, tájékozódj mielőtt valamibe beleugrassz. (ha már a vásárlásnál nem tetted)
Szóval ne sajnáltasd magad, inkább keress egy megbízható műhelyt.
"fsza autó "az biztos, ezt úgy 10 évvel ezelőttig lehetett volna rá mondani. Legjobbakat kívánom neked, de most őszintén, minek kell ilyen autót venni, ha már egy párszázezres szerviztől szívinfarktust kapsz, és nincs is rá pénzetek?
Ezektől nem véletlen szabadul már mindenki.
Lakatost találni meg tényleg nagy kihívás lesz, nekem egy küszöb javítására ( a végénél volt 20cm rozsda), mondtak 100ezret..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!