Miért ilyen szar minden fajta közlekedés?
Én is 3-4 km-ről járok be kocsival. Egyszerűen így a legkönnyebb.
Autóval 5-10 perc az út forgalomtól függően. Biciklit nem szeretem mert életveszélyes és szezonális. Tömegközlekedés meg 30-35 perc átszállással. Gyalog 40 perc hazaérni.
Távolsági közlekedés meg kiszámíthatatlan. Volt hogy elnézte a buszsofőr az utat, vissza kellett fordulnia és konkrétan egyetlen másodpercen múlott, hogy elértem a csatlakozást, ami már zárta az ajtót. Pedig úgy számoltam, hogy lesz 10 percem átszállni. Persze a buszsofőr elhordott minden szarnak, amiért utolsó pillanatban esek oda, hát közöltem vele, hogy köszönje meg a kollégájának.
Ha lekéstem volna, akkor nem lett volna aznapra másik járat, cseszhettem volna se pénzem, se szállásom nem volt.
Más esetekben eleve fel sem fértem a buszra, vagy nem állt meg a megállóban, így konkrétan cseszhettem az aznapi programomat.
Vonat amivel 20 percet kellett volna utaznom eleve 30 percet késett.
Volt amikor szimplán csak nem jött buszjárat és vakarhattam a tökömet 2 óráig.
Ja és akkor nem volt még szó a vonatokat ellepő kisebbségi honfitársainkról. Konkrétan az életemet féltem akár vonaton, akár állomáson vagyok.
Szóval köszönöm szépen, marad az autó kényelme. Állok a dugóban? Igen. Még akkor is hamarabb érek haza és relatív biztonságban vagyok.
Vagy például egyik ismerősömnek ázsiai párja van. Helyes, tanult, fiatal lány konkrétan napi szinten atrocitás érte őt tömegközlekedésen. Legtöbbször nem kisebbségiektől, hanem magyar söpredéktől.
Vettek inkább neki egy kisebb autót, hogy nagyobb biztonságban legyen.
"A szélsőséges időjárások megszaporodtak a klímaváltozás következtében, erre pedig nincs felkészülve Európa igen nagy része. Főleg nem a balkáni régió- Ezért az utak töredeznek, egyre több a kátyú"
egyre több a kátyú a klímaváltozás következtében? miről beszélünk, alig volt fagy az elmúlt években. mi lenne, ha megint -10 -20 fokok lennének télen, mint régen?
"Biciklit nem szeretem mert életveszélyes és szezonális. Tömegközlekedés meg 30-35 perc átszállással. Gyalog 40 perc hazaérni."
A #10-es vagyok. Én szeretem a biciklit. Még úgy is, hogy reggel hegynek felfelé tekerek, nem az Alföldön lakom. De cserébe hazafelé szinte csak fékezni kell. Sokszor egész nap irodában ülök, jól esik ennyi mozgás. Meg ha munka után még bemegyek a városba, nem kell parkolóhelyet vadásznom, meg bárhol lerakom, nem kell fizetni érte. Ezért is jobban szeretem.
Télen is elvagyok 0 fokig a biciklin. Annál a mostani teleken ritkábba van hidegebb és az is csak pár napig tart. Idén januárban pl pont elkapott hazafelé egy elég rendes hózápor, hóban tekertem, de 15 percet simán kibírok. Egyedül a kézfejem, ami kicsit fázni szokott a menetszélben, pedig van kesztyűm.
Volt, hogy én is gyalogoltam már. Nekem 45-50 perc elég jó tempóval, nem kifejezetten sétálva. Egyszer-egyszer nekem ez is belefér. Ha a héten minden nap gyalogolnék, az már fárasztó tud lenni péntekre. Meg főleg a mostani melegben ne szívesen teszem. A biciklin legalább hűt a menetszél.
Röhej, hogy gyalog esetenként hamarabb beérek mint busszal. Aztán ha minden kötél szakad, akkor nekem is ott az autó.
A prioritás nálam: bicikli>autó>gyalog>busz.
Ja, az lemaradt, hogy biciklin kipalacsintázni rengetegen próbáltak már. Legutóbb ép tegnap. Eddig vészfékezéssel, meneküléssel mindig meg tudtam menteni a helyzetet. Egyik sem az én hibámból történt, hanme egyszerűen nem adják meg a Kresz szerinti elsőbbséget. Úgy vannak vele sokan, hoagy az autónak a biciklivel szemben minden helyzetben elsőbbsége van. Pedig nagyon nem!
De ugyanígy autóval is nem egyszer próbáltak már megtorpedózni, csak szerencsére mindig volt helyem eddig menekülni. Sőt, egyszer utaztam városban olyan csuklósbuszon, amibe beleszállat egy autó.
Szóval ez bármilyen közlekedési eszközön előfordul. Az igaz, hogy biciklin, motoron a legvédtelenebb az ember. Nincs karosszéria, nincs légzsák. Ebből a szempontból tényleg veszélyes, ezt aláírom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!