Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minden újabb autó ennyire...

Minden újabb autó ennyire komfortos?

Figyelt kérdés

Nekem régebbi autóm van, eddig nem is nagyon ültem újabb autóban. Egyik ismerősöm vett egy 2017-es C-osztályt, az én kocsimhoz képest kb mint egy süketszoba olyan jó a hangszigetelése.

Ez minden újabb autónál így van hogy ennyire jól szigetelt, vagy csak így a közép/felsőkategóriás autóknál? De gondolom autómárkák között is vannak különbségek ilyen téren nem?

2023. aug. 12. 21:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Habszivacs, kátránylap, és rongydaráléklapok kérdése az egész.
2023. aug. 12. 21:13
 2/12 anonim ***** válasza:
2018-as, nem felsőkategóriás autóm van. Rendeléskor külön kértem valami extra hangszigetelő csomagot, aminek többek között része a hangszigetelt üvegezés is. Nincs rá panaszom, nagy tempónál sem hangos, közel sem Zsiguli szint. De a full fapad céges autókhoz képest is, amiket hajtok, sokkal csendesebb.
2023. aug. 12. 21:21
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, egy prémium autóban nyilván jobb a zajszigetelés, mint egy olcsó autóban.

De általánosságban elmondható, hogy minél újabb egy típus, annál komfortosabb, csendesebb az elődökhöz képest.

2023. aug. 12. 21:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Új és régi autók között is vannak kategóriák, zajszigetelésben is
2023. aug. 12. 22:35
 5/12 anonim ***** válasza:

Van egy 2016-s autom ami eleg halk, de nem mondanam hogy semmit sem hallasz. Vezettem 2017-es suzukit es az olyan csendes volt hogy nem hallottam hogy jar a motor.

Van egy 2017es kisbuszom ami viszont nagyon zajos, kenyelmetlen, a futomu is borzaszto, viszont ezt munkara gyartottak ezert nem adtak ilyenre a gyarban.

2023. aug. 12. 22:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Ezt egyáltalán nem lehet így kijelenteni. Konkrét típust kell nézni, egy 20 éves merci vagy citroen még mindig kényelmes. 2005ös citroen c5 hátsó ülése olyan mint egy nagy puha kanapé. Ültem új suzukiba és hyundaiba is, az ülés jól tart, de elég kemény. De ezt tapasztaltam a h astránál is, hogy tartja jól a hátat, de kemény és kényelmetlen főleg hosszú távon. Nekem régebbi(19éves) alsó közép kategóriás autóm van, de a kategória legjobb ülése került bele. Nagyon jól tart,megfelelően puha és tökéletes az ülőlap hossza is. A gördülési zaj az viszonylag nagy, de a szélzaj 180nál sem kritikus.
2023. aug. 13. 00:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Ja bocs nem is az ülésról volt szó, hanem a hangszigetelésről. Erről viszont sok releváns videót lehet nézni a top speed germany csatornán. A srác sok fajta/évjáratú autót próbál ki pályán. Na de a videó elején kinyitott/becsukott ajtóval is felpörgeti a motort. Így rögtön kiderül az adott autónál, hogy milyen a hangszigetelés benne.
2023. aug. 13. 00:29
 8/12 anonim ***** válasza:
2001-es Fiesta olyan, hogy nem hallod a motort. A kerékzaj persze elnyomja, amikor már hallanád, de érted, motor és motortartó függvénye is, na meg kipufogórendszeré is. Erre jön még rá az irgalmatlan hangszigeteltség és kíméletlen csatolásmentesítés.
2023. aug. 13. 05:30
 9/12 anonim ***** válasza:

"tartja jól a hátat, de kemény és kényelmetlen"

Kényelmetlen?! Kinek mi... én személy szerint jobban szeretem, ha egy ülésben fixen ülök és keményebb a szivacsozás, mintha ringatóznék benne, mint valami barokk fotelben.

2023. aug. 13. 06:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Senki nem beszélt ringatózásról még, hanem megfelelő "keménységről", ha úgy tetszik.
2023. aug. 13. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!