Kell járatni még a motort az újabb autóknál?
Mert régen kellett, hogy ne fulladjon le pl. hidegben. Ezt a hibát már sikerült orvosolniuk a gyártóknak?
Ha igen, mi a fszért kell az ablakom alatt éjjel járatni? Hogy hallja minden szomszéd, hogy itt van egy tahó?
Dehogy kell, sőt nem is tesz nekik jót a helyben járatás, be sem fog melegedni így ez is egy régi berögződés főleg a dízeleseknél akik még vezettek öreg dízelt.
Benzinesnek hidegben erősebb mínuszokban elég a fél perc hogy kialakuljon a megfelelő kenés. Dízelnek 1-2 perc, vagy ameddig lekaparod a jeget.
Ennél többnek nincs értelme, el kell indulni, nem padlózni neki ameddig be nem melegszik hanem szépen egyenletesen menni vele.
Németeknél büntetik is az ilyesmit, max 2 perc amiért még nem szólnak, de már csúnyán néznek.
Újabb?! :D
Van egy 19 éves autóm. A kezelési útmutatója azt írja hogy motorindítás után a lehető leghamarabb induljunk el vele kímélő módban. Lefulladni nem fog, téli hidegben sem. Egy helyben én sem szoktam ketyegtetni. Amíg kigurulok a garázsból, bezárom a kaput, bőven megfordul többször is az olaj. Utána egyből indulok. 19 év és 320.000 km elteltével ez semmi gondot nem okoztt. Nekem nem tűnik úgy, hogy szét lenne kopva a motorom. Tökéletesen indul hidegen, melegen, turbó is minden egyéb motoralkatrész gyári és bontatlan. Mérhető olajfogyasztást én még nem tapasztaltam. A héten volt egy 1000 km-es utam. Utána is pontosan ugyanott van az olajszint, mint előtte.
"Benzinesnek hidegben erősebb mínuszokban elég a fél perc hogy kialakuljon a megfelelő kenés. Dízelnek 1-2 perc, vagy ameddig lekaparod a jeget."
viszkozitástól függ, de semmiképp nem 1-2 perc. Konkrétan pár mp és elér az olaj mindenhova, kivéve ha 15w30 meg hasonlók vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!