Mit vennétek 10 misiből?

Nem, mert a realitások talaján mozgunk. Nem megvenni nehéz egy autót, hanem évekig fenn is kell tartani. És ez nem azt jelenti, hogy valami sufniban házi-barács megoldással a minimumot összekókányolod és jól van az úgy!
Egy Opel Astra éves szervize, semmi más csak olaj meg szűrők cseréje volt évekkel ezelőtt hat számjegyű összeg. Azóta olcsóbb biztos nem lett. Gondolod egy Porschéé, X6-é kevesebb lesz?
Írtad a keretösszeget, de nem írtad a havi bevételed. Nettó 1 millió alatt nekem ilyenek meg se fordulnának a fejembe. Pedig 10 milliónál több pénzem van a bankban, ami különösebben nem kell semmire, akár autót is vehetnék belőle, hogy mutassam a szomszédnak mennyi lóvé van itt. Csak alkalmazotti fizetésből élek, erőn felül tudnám fenntartani. Nem esne jól mikor a havi fizetésem elmenne egy olajcserére, vagy fékcserére, több havi egy vezérléscserére, stb. Annak idején tini koromban diákmunkából megtettem, de azt a korszakot már kinőttem.

Tovább megyek: abban a szerencsés helyzetben vagyok, hog, jelenleg anyagi szempontból olyan autót vehetnék, amilyet csak akarok (oké, néhány extrém kivételt leszámítva). A fenntartása se lenne gond.
Mégis volkswagennel járok, mert pillanatnyilag az elégíti ki az igényeimet a legjobban.
Minek a 300 lóerő, amikor az idő nagy részében max 100-al megyek?

Szintén. #26 vagyok.
Én meg egy Opellel járok. Nem derogál. Lehet hogy nincs presztízse. És sokszor járok hosszabb utakra is autópályán. De minden kényelmi funkció benne van, ami nekem fontos, a ledmátrix fényszórótól a szellőztetett bőr ülésekig. Egy autópályás előzés sem okoz gondot, igaz "csak" 200Le, az 1,3 tonnás kaszniban. De ezt simán, kompromisszumok nélkül fenntartom, nekem megfelel. Nincs késztetésem másikat venni. Igaz, hogy cserébe nem látja a szomszéd, hogy Porsche, meg nagy batár BMW SUV állna a ház előtt. De ki a tökömet érdekel?! Neki, mutogatni, vagy magamnak használatra veszek autót?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!