Kisértékű autó eladásánál mire figyeljek, hogy elkerüljem azt a bizonyos vevőkört?
Azt találtam ki, hogy az első szűrő az lesz, aki normálisan tud írni átmegy, az átlag " meg van még " féle üzenetekre nem reagálok. Marketplacen ugye látom ki ír, ott is lehet szelektálni a Joci és Niki fiókokat egyből tiltani.
Viszont olyanról is hallottam, hogy normálisnak kinéző magyar emberrel hívatják fel/írnak ezek a vállalkozók, ezzel átverve az eladót, aztán megjelenik a parkolóban a 8 fős vállalkozói réteg.
Tudnátok esetleg tippeket, tanácsokat adni?
Kit érdekel ki veszi meg? Kifizeti övé, nem fizeti nem az övé. Ha kifizeti, aláírjátok a papírt és kész. Ha hamis rajta a vevő adata, vagy valami, az nem a te problémád onnantól. Okmányirodában bemutat, biztosítás lemond, kontakt letilt. Kit érdekel, hogy milyen ember.
Csak mint mondták előttem, publikus és sűrűn járt helyen kell találkozni. Lidl parkoló csütörtök délután, meg ilyenek.
Ezért nem hirdetünk szemetet marketplace-n.
Ha annyira hulladék, hogy ilyen vevőkre számítasz, akkor told be egy bontóba inkább, nyilván egy kicsit buksz rajta, de legalább nyugodtan alszol
1. nem csak "kisértékű" autóknál van ilyen veszély.
2. jól kell megválasztani a találka helyszínét,
3. ne menj egyedül (úgyis kell tanu az adásvételhez),
4. semmiféle alku ígérgetés nem férhet bele az adásvételbe.
5. ha bármiben bizonytalan vagy -esetleg gyanussá válik valami- azonnal elhúztok onnan.
Ha ezeket nem vállalod, akkor a legelső hivatalos kereskedőnek add el nyomott áron.
Nem kell rettegni attól a bizonyos vevőkörtől, hanem meg kell tanulni kezelni őket.
Legyél magabiztos következetes és tanulj meg nemet mondani.
Akkor nem találnak fogást rajtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!