A nem megfelelően feszített hosszbordás szíj okozhat rezonáló hangot bizonyos fordulatszámon?
1500-2000 fordulat között egy tartományban gyakran (de nem mindig) hallani ilyen rezonáló hangot, de magát a rezonanciát nem érezni a karosszérián. A szerviz szerint kettő dolog jöhet szóba ami még nem volt szervizelve: a hosszbordás szíj feszítője illetve maga a wandler érett meg a felújításra.
Ilyet vajon okozhat ha a hosszbordás szíj feszítője rossz és ezáltal nem megfelelően van feszítve a hosszbordás szíj? Vagy érdemesebb lesz a költségesebb wandler felújítást fontolóra venni?
Wandler és hosszbordás feszítő.....
Milyen autóról van szó?
AZ nem lehet hogy megcsúszik tekerésnél, ezt nézd meg álló helyzetben is.
De nekem csinált olyat hogy elég hangosan csattogott a motor, kb szelephengja volt.
Én is levettem a szíjat és akkor megszünt.
Na akkor akármit nézegettem semmit nem találtam és a feszítőket kicseréltem újakra, bár ezen se látszott hogy hibás lenne.
Erre másnap úgyan úgy elkezdett csattogni.
Fogtam és vissza tettem a régi le vett hosszbordás szíjat és azóta semmi hangja nincs . ez már 3 hónapja.
Majd megnézi a szerelő.
Addig lehet agyalni a semmiről. 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!