Egy 1.0 2004-es Opel Corsa C-t veszek. Mit kell megnézi vásárláskor?
Ezeknek motorikusan elég sok problémája előjön 100 és 200 ezer km között. Vezérléscsere az fix, emellett jellemző még a légtömegmérő és a hidrotőkék hibája, illetve hengerfejesség is előfordulhat.
Arra figyelj, hogy van-e bármilyen rendellenes hangja, meg ég-e a check engine lámpa, illetve van-e bármilyen igénytelen, nem gyári mókolás a motortérben.
Karosszéria, fék állapotát ránézésre láthatod.
Rozsda nem igazán jellemző erre a típusra, de érdemes benézni alá, illetve a szokásos helyeket górcső alá venni, pl. ajtók alja, sárvédő ívek.
Tesztkörön majd érzed, hogy milyen az autó, akad-e a váltó, érik-e neki a kuplungozás.
Beltér állapotát is érdemes figyelni, sokat elárul az előző tulajról. Ajtókárpitok, váltó- és kézifékszoknya, kalaptartó bakok, műszerfal épsége. Ha valaki 20 év alatt 100 ezer kilométert tett az autóba, nagy eséllyel valami vénasszony tulaj volt az, aki a sarki boltba járt csak vele. Ezzel nincs is baj, de ha a beltér le van fingva, akkor vélhetően az olajcserére sem figyelt oda. Az pedig jelentős problémákat okoz ennél a típusnál (is).
Az összes elektromos funkciót próbáld végig az autón, minden működik-e.
Kipufogógáznak nincs-e rendellenes szaga vagy színe.
Nagyjából ennyi.
Ez egy faék egyszerű autó, semmi komoly technika nincs benne, sok minden elromlani se tud.
Pozitívum, ha el vannak téve a számlák, vagy van vezetett szervizkönyv.
"Sajnos ismerős nincs, aki el tudna jönni, én csak “hobbiszinten” értek hozzá."
Hívj el egy autófelmérőt, autóvizsgálót.
Én nemrég vettem egy szintén 1.0, szintén 2004-es Corsa C-t. Ebben valós 43000 km van.
Ennek ellenére vezérlés csörög indításkor, illetve a hidrotőkék szólnak melegen. Viszont látszik hogy még minden gyári rajta, rozsda nincs, így érdemes vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!