Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy 1.0 2004-es Opel Corsa...

Egy 1.0 2004-es Opel Corsa C-t veszek. Mit kell megnézi vásárláskor?

Figyelt kérdés
Az autóban kereken 100.000km van, első tulaj. 5 ajtós. Sajnos ismerős nincs, aki el tudna jönni, én csak “hobbiszinten” értek hozzá. Mit érdemes megnézni rajta vasarlas elott?

aug. 12. 20:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezeknek motorikusan elég sok problémája előjön 100 és 200 ezer km között. Vezérléscsere az fix, emellett jellemző még a légtömegmérő és a hidrotőkék hibája, illetve hengerfejesség is előfordulhat.

Arra figyelj, hogy van-e bármilyen rendellenes hangja, meg ég-e a check engine lámpa, illetve van-e bármilyen igénytelen, nem gyári mókolás a motortérben.

Karosszéria, fék állapotát ránézésre láthatod.

Rozsda nem igazán jellemző erre a típusra, de érdemes benézni alá, illetve a szokásos helyeket górcső alá venni, pl. ajtók alja, sárvédő ívek.

Tesztkörön majd érzed, hogy milyen az autó, akad-e a váltó, érik-e neki a kuplungozás.

Beltér állapotát is érdemes figyelni, sokat elárul az előző tulajról. Ajtókárpitok, váltó- és kézifékszoknya, kalaptartó bakok, műszerfal épsége. Ha valaki 20 év alatt 100 ezer kilométert tett az autóba, nagy eséllyel valami vénasszony tulaj volt az, aki a sarki boltba járt csak vele. Ezzel nincs is baj, de ha a beltér le van fingva, akkor vélhetően az olajcserére sem figyelt oda. Az pedig jelentős problémákat okoz ennél a típusnál (is).

Az összes elektromos funkciót próbáld végig az autón, minden működik-e.

Kipufogógáznak nincs-e rendellenes szaga vagy színe.

Nagyjából ennyi.

Ez egy faék egyszerű autó, semmi komoly technika nincs benne, sok minden elromlani se tud.

Pozitívum, ha el vannak téve a számlák, vagy van vezetett szervizkönyv.

aug. 12. 21:54
 2/6 krwkco ***** válasza:

"Sajnos ismerős nincs, aki el tudna jönni, én csak “hobbiszinten” értek hozzá."

Hívj el egy autófelmérőt, autóvizsgálót.

aug. 12. 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
hogyne, 100 ezer km egy 20 éves autóban :D :D :D :D :D
aug. 12. 23:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Én nemrég vettem egy szintén 1.0, szintén 2004-es Corsa C-t. Ebben valós 43000 km van.

Ennek ellenére vezérlés csörög indításkor, illetve a hidrotőkék szólnak melegen. Viszont látszik hogy még minden gyári rajta, rozsda nincs, így érdemes vele foglalkozni.

aug. 13. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:
#3: na persze, te már csak tudod...az én autóm is 20 éves, és alig több, mint százezer van benne. A műszakin gond nélkül átmegy, és a futásteljesítmény visszanézhető.
aug. 13. 07:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehet kevés km egy 20 éves autóban és lehet jó állapotban is, de azoknak viszont megkérik az árát rendesen! Aki ezt képtelen felfogni, annak az agyrák éhen halna a fejében. Egy lényeg, hogy a kínálat tetejét nézd és ne laikus nézze át, hanem szaki meg műhely, mert akkor tuti szopóroller lesz.
aug. 13. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!