Mertek autót vásárolni, vagy csak én vagyok ilyen "beszari"?
Én eddig vettem néhány autót életem során.
Semmi extra nem volt, inkább pozitiv élmény mint izgulás:)
30-40 ezer forint egy átvizsgálás. Ha ez nem fér bele a költségvetésbe, akkor ne vegyél autót.
Megjegyzés: ettől még belefuthatsz problémás autóba, de elég komolyan csökkenti az esélyét. Érdemes még átgondolni, hogy olyan autókat nézegess, ami megbízható, ne azt, amitől úgy gondolod, hogy nagyobb lesz tőle a farkad.
6-os:
Azért tegyük hozzá, hogy szerinted nem sok 30-40 ezer csak azért általában az ember több autót is megnéz. Elég nagy luxus, hogy elköltesz 200 ezret és még nem vettél autót.
Ami nekem bevált. Kinézett autóval kapcsolatban felmenni fórumra vagy facebook autós csoportokba. Megkérdezni, hogy mik a típushibák, melyek a jobb motorok. Azokra a típusokra szűrni hahun.
Kiválasztod az 5 legszimpatikusabbat és mindenképp telefonon is egyeztetsz az eladóval. Ha már a hangja alapján gyanús vagy terel akkor felejtsd is el.
Ha normális akkor megbeszélsz vele egy találkozót. Akár össze is lehet szervezni egy napra több autó megnézését is.
Az összeírt listád alapján átnézed az autót és esetleg ha te tényleg mindent rendbe találsz vele akkor max hívsz egy szakértőt.
Annyit hozzátennék, hogy sokszor a szakértők sem tudják a jellemző típushibákat csak átnézik a szokásos dolgokat, fékbetetét, féktárcsa, hűtőfolyadék, olajbetöltő, rohadási pontok, kerék dobbetét stb.
Nekem így még nem volt rossz vételem de persze van, hogy rá kell szánni több napot és több autót megnézni. Az nem működik, hogy megveszem a legközelebbi autót.
#2 vagyok. Ez esetben valóban macerásabb. Meg tovább tart válogatni, elzarándokolni az ország túlsó végébe, aztán pofáraesni, mert az autó állapota sokszor köszönő viszonyban nincs a leírtakkal és az "ügyesen" fotózott képekkel.
De ettől még nem volt számomra stresszes, mikor használtat vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!