150 cc motor milyen kezdőknek? 20L
Konkrét típust is írj mert kevés infó az hogy 150ccm. Nagyon nem mindegy hogy 4ütemű vagy 2ütemű egyáltalán a jármű.
1-es
terepmotorokhoz nem kell jogsi.
Te miről beszélsz? Egyik mondatoddal cáfolod a másikat? Ha nem közúton megy akkor nem kell jogosítvány a motorvezetéshez. Tudod ha saját telkeden mész pl egy gsxr 1000-rel akkor sem fog megbüntetni a rendőr mert oda nem kell,ezekre a motorokra is csak akkor kell ha közúti forgalomban akarod használni. Bitokolni jogsi nélkül is lehet és nem közúton jogsi nélkül is használhatod. Trélereztetni? Nem mindenki a város közepén lakik. Falun kitolod vagy kimész a határig és mész a határban vele.
Próbálnál inkább a kérdés lényegi részérekoncentrálni nem arra hogy miként ne. Ne a problémát lásd a dolgokban hanem a megoldást és könnyebb lesz az életed.
#4 Nem cáfoltam semmivel semmit, csak nem erősséged a szövegértés.
Jelzem: a határban is kell jogsi, mivel nem magánterület.
Én pontosan a problémára válaszoltam: nincs jogsi. Te vagy az, aki teljesen értelmetlen dolgokon lovagol, ráadásul egy csomó mindent feltételez. Feltételezed, hogy terepmotorra gondol. Feltételezed, hogy faluban lakik. Feltételezed, hogy olyan közel lakik egy helyhez, ahol nem kell jogsi, hogy odáig simán kitol egy ~120 kilós motort. Ezt mind te találtad ki, a kérdésben ilyenek nem szerepelnek és utána képes vagy te mondani nekem azt, hogy a kérdésre válaszoljak? 😂
#4 mielőtt butaságokat hangoztatsz, kicsit olvas utána! Csak körbekerített magánterületen lehet jogsi, és mindenféle papír nélküli motorral közlekedni! Sőt nagymotor tolásához is kell jogsi, és bukót ekkor is fel kell venni.
Rendben akkor lovagoljatok a jogszabályokon én maradok a valóságnál,évekig motoroztam pálya motorral határokban és soha nem volt semmi belőle. Volt kollégámék kb 10-en motoroznak krosszal határban és erdőben szintén büntetés nélkül. Nyilván mindenki aki motorozik jogsival a sebességhatárokat is betartja persze persze. Én a reális életszerűségről beszélek nem a kőbe vésett jogokról. Életszerűen pedig mehetsz a határban mert kutya nem fog hozzádszólni.
Ja és én nem felételezek,egyszerűen nem foglalkoztam vele egyedül miattad vettem elő példát hogy miért is lehet ilyet kérdezni anélkül hogy máris megkéne lincselni mert nincs jogsija. Senkinek semmi köze hozzá hogy mit akar és hogy jogos e. A kérdés nem erről szólt.
#8 Nem kell megmagyarázni! Fogadd el a tényeket, hogy eddig mázlid,mázlitok volt, de mint a cikk is írta, simán megbüntethettek, ezt vésd a fejedbe mikor motorozni indulsz,vagy olyan tanacsokat adsz,hogy terepmotorra nem kell jogsi! De kell, sőt műszaki es biztosítás is, azon felül meg az erdő,mező is valakinek a tulajdona lehet, így még ezért is megütheted a bokád
Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!