Kezdőknek túra motor ajánlás?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Kezdőknek túramotort mit tudnátok ajánlani? A2-vel vezetek.
Köszi a válaszokat :)
2021. ápr. 20. 15:10
1/11 anonim válasza:
Tudnunk kellene hozzá a rászánt összeget is.
2/11 A kérdező kommentje:
1-1,5 millió körül
2021. ápr. 20. 15:29
3/11 anonim válasza:
1 fővel mondjuk ideális lehet egy KTM 390 adventure vagy Suzuki V-strom 250. Esetleg Kawasaki Versys x 300. Ezekből jelenleg nem biztos, hogy vannak ilyen áron eladók, de érdemes nézegetni, hátha. Ha terepesebb kell, akkor esetleg CRF250 Rally.
4/11 anonim válasza:
Kifejezetten túramotort nehéz ajánlani A2-ben.
Régebbi és nagyobb gépek közül Aprilia Pegaso Strada, Yamaha XT660X, Kawasaki KLE500, Suzuki XF Freewind, újabb esetleg Honda CB500F, Yamaha MT03.
Kisebb, újabb gépek közül Suzuki DL250, Suzuki GW250F Inazuma, Benelli TRK 251 vagy esetleg ha van TRK502. Biztos van még lehetőség, nekem most ennyi jutott eszembe.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, megnézem ezeket :D
2021. ápr. 20. 16:01
6/11 anonim válasza:
Annyit fűznék még hozzá, hogy a KTM 390-es motorjai nem A2 motorok a 0.2hp/kg feletti súly-lóerő arányuk miatt.
7/11 anonim válasza:
Nem LE/kg, hanem Kw/kg, illetve nem a száraz súly számít, hanem a menetkész tömeg, az meg 172 kg, azaz 0,186 a kW/kg aránya a 390 Adventure-nek, ami vezethető A2-vel.
8/11 anonim válasza:
Igaz, elnézést a téves infoért.
9/11 anonim válasza:
#4 mondjuk én azért nem ajánlottam a 650-eseket, mert kezdőnek az is sok szerintem. Nekem Suzuki Freewind volt a 2. motorom, szerettem nagyon, túráztam is vele utassal, Dolomitokba is eljutottunk, de szerintem 51 Nm nyomaték egyből picit sok lehet, főleg ha fiatal és esetleg teljesen kezdő. Én 5000 km után váltottam 125-ösről a Freewindre, de Szegedről hazafele (megvétel után) 2-szer megtréfált. Szerintem ha nem lett volna meg az a minimális rutinom, kétszer is elestem volna 2 órán belül :)
10/11 anonim válasza:
Szerintem is ideálisabbak a kisebb 20-40lóerő körüli gépek, de a jogosítványa megengedi ezeknek a nagyobb gépeknek a vezetését is, innentől az ő döntése, hogy mire szeretne felülni. Nem akartam belemenni, hogy szerintem mi a jó, mert az a tapasztalatom, hogy úgy sem vagyunk túl sok hatással olyanra, aki nem hajlandó kisebb gépeket nézni vagy a fejébe vette, hogy neki az adott típus kell. Pusztán tárgyilagosan próbáltam a legtöbb lehetőséget leírni neki. De példának, a nagybátyámnak korlátlan jogsija van, nem is számít már fiatalnak, egy szokásos 500-as kategóriával kezdtük a nézelődést, aztán lettek belőle 400-asok, elhívtam egy vezetéstechnikai tréningre, ahol meg tudta nézni, hogyan kellene terelgetni egy motort, most úgy néz ki, hogy 125-öst fogunk venni, és valószínű ez is lesz a jó döntés :) Az biztos, hogy sietni nem kell sehova a nagymotor vásárlással, és az is biztos, hogy egy kezdőnek is élvezetesebb egy kisebb motorra ülni, mint egy nagy döggel szenvedni és elvenni a kedvét az egésztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!