Elektromos gitár kezdőknek?
Használtra szavazok én is, az epiphone egy jó márka, nekem is ilyen van. Nézz szét facebookos gitáros csoportokban, ott célzottabban tudnak segíteni. Ha ajánlanak konkrét gitárt, nézz róla értékeléseket, tartja-e a hangolást, nincs-e dobozhangja. Kezdőnek szerintem felesleges a tremolo, csak emiatt ne fizess többet (pl. a leírásban a floyd rose egy jó minőségű tremolo, ami miatt jóval drágább is lesz az adott gitá, de egy fapados is felesleges).
Viszont kell hozzá kombó, esetleg erősítő (fej)+hangláda, különben nem fog szólni. Ezt is belekalkuláltad az 50-be?
Ha gyerekjátéknak kell, akkor ne olvasd tovább, mert létezik a piacon olyan minőség, ami alkalmas erre és még pénzed is marad. Ha nem, akkor bajban vagy.
A fent is említett láncolat miatt nem lesz elég 50k. Epiphone-t sem tudsz venni, mert 100k körül kezdődik az 'uram ments meg tőle' kategória, használtan. Ebből a pénzből esetleg akusztikus gitárt lehetne vadászni. Főleg, hogy elektromoshoz nyilván kellene a fiatalnak valami olcsó multieffekt is, amitől olyan hangzás lenne, amiért elektromost akar. Találtam egy újonnan 60k szettet, de nagyon nem javaslom. [link] Ide is kellene még egy olcsó multieffekt, ami minimum 20-30k.
Szóval miért nem akusztikus a kezdő tanulónak? Arra már elég az 50k, lehetne venni valami Cort-ot, ami tényleg működik is, és használható.
'uram ments meg tőle'
Ez alatt mit értesz? Mik a konkrét hibák?
És mit gondolsz a 900 eurós új Gibson sg-ről? Azzal szemezgettem, de gondoltam ha újra belejövök, és még akarom, akkor ráér.
5nek: Volt már a kezedben gitár, bizonyára megvan az az érzés, amikor megfogod és dobnád is el azzal a lendülettel. A gyártók meghatározott értékű hangszer mellé meghatározott minőséget párosítanak. Még nem láttam olyat, hogy a legolcsóbb kategóriában véletlenül legyártottak egy prémium hangszert, mert valaki éppen ott akarta formába önteni a szívét. Mi lenne abban a gyárnak/kereskedőnek a buli, ha mondjuk 100kért megvehetnél egy 500k értékű hangszert?
Gibson SG alapvetően egyet tud, de azt nagyon. Nem véletlen van villámos signature belőle egy vagyonért.
Új modellek? A Gibson most is vezető gyártó, ellenben azzal, hogy mindenféle jogi bonyodalomba keveredtek és agyonrémítették a világot azzal, hogy csődbe mennek. Tökmindegy mi lesz. A márka megmarad, maximum a tulajdonosok lesznek mások, amiből az egyszerű júzer nem kell észrevegyen semmit. Persze, ha tulajdonosok vannak, akkor azok(Ők) szeretnék látni a pénzüket. Szükség lehet populáris és tradicionális gyártásra is. Pont úgy odafigyelnek rá, hogy lefedjék árban/minőségben a piacot, mint a Fender. Ez a 900 euros Sg bizonyára a piaci szegmens jól meghatározható darabja. Nem lehet azt mondani, hogy a legdrágább Epiphonnal versenyben áll. Ez más. Veszel vele egy darab amerikát egy darab történelmet és boldog vagy, hogy a Te faladon is ott lóg egy igazi Gibson.
Én biztosan keresnék használtan egy jó állapotú standardot ezért a pénzért, ha ez lenne a becsípődésem, mint ahogy nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!