Milyen árkategóriában gondolkozzak szerintetek? Milyen márkák élveznek előnyt? Akusztikuson játszom, de szeretnék ilyen ACDC, Metallica, The Doors jellegű rockot játszani, viszont sosem volt elektromos gitárom. Tanács, tapasztalatok? :)
A test alakjáról annyit, hogy a Les Paulok nehezebbek egy kicsit, de próbálj ki több félét hangszerboltban, hogy neked melyik a jobb.
2019. aug. 15. 13:08
2/9 anonim válasza:
Első vagyok. Nem tudom mennyit tudsz rászánni, nekem 50 ezer körül volt egy Cort. Az alatt nagyon nem is vennék.
2019. aug. 15. 13:10
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egy 50k-s gitárral mennyire lehet komolyan zenélni? Tartós, garanciás?
2019. aug. 15. 17:10
4/9 anonim válasza:
használtan vegyél ha 50k körül akarsz ,de ugye tudod hogy venned kell még erősítőt is és erősítőböl érdemes inkább a jobbat nem gitárból. Ezt rengeteg teszt is alátámasztja
2019. aug. 16. 03:05
5/9 anonim válasza:
50-60 ezer egy normális Cort, azzal nagyon jól lehet.
2019. aug. 16. 20:56
6/9 anonim válasza:
Azt írod hogy akusztikus gitáron játszol. Fémhúros? Mert én anno azt csináltam srác koromban hogy vettem egy árva single coil pickupot és egy saját farigcsálású műanyag kerettel, és a reászerelt 6.3-as jack dugóval beragasztottam (celluxal) a gitár hanglyukába. :-D Valamint áthúroztam kényelmes 10-es elektromos gitár húrral. Valahogy úgy mint a Kurt Cobain unplugged koncert gitája volt anno. (ott van YouTube -on nézzed meg) Emlékszem hogy borzasztóan tetszett a hangja torzítva is és csak ezután vettem egy komolyabb USA stratocastert a kis pénzemből ami akkor új áron 110 ezer volt 93-ban. De ott lógott az üzlet falon egy használt juharfogós Tokai silver strat is amiért úgy bánom hogy nem adtam 35-öt :-(
Egyébként neked valószínűleg egy humbuckeres gitár kell ezekhez amit szeretnél, és Vintage VS6 SG-t tudom ajánlani. Ezek jó gityók tényleg. A Cort is de, na. Az 130-tól kezdődik ami talán mahagóni testű de még erre sem vennék mérget.
2019. aug. 19. 02:31
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az a helyzet, hogy nem régóta gitározom, viszont az elmélete megvan, mert előtte bő egy évtizedet zenét tanultam, más hangszereken viszont több éve játszom. Szóval hogy nehogy azt higgyék csak hülyéskedem nekiálltam a nylon húros gitáromon ACDC-t, Metallica-t, 4NonBlondes-t meg Cranberries-t játszani. (És megy) Ezért kezdenék el elektromossal foglalkozni, azt viszont már egy kísérővel együtt, már aki majd tapasztaltabb, és felügyeli a fejlődés menetét
2019. aug. 19. 08:29
8/9 anonim válasza:
ibanez grg170dx
2019. aug. 27. 00:08
9/9 anonim válasza:
Ha ezek mennek nylon húroson, akkor elektromossal se lesz gond. Szerintem menj be bármely hangszerüzletbe és ne sajnálj jó pár hangszert kézbe venni, mert a megszólaláson kívül a kényelem és tetszetősség is fontos. Ott látod milyen a gitár minősége, súlya és miegymás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!