Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kardán rug egyet amikor...

A kardán rug egyet amikor gázt adok, az mi lehet? Hardy tárcsa?

Figyelt kérdés
Nem mindig csinálja, csak ha hirtelen nyomatékot kap. Automata váltós és Range Rover, dízel.
júl. 17. 17:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát az már valószínűleg maga a kardántengely. Ezeknél amúgy is típushiba x km után. Drága lesz.
júl. 17. 17:15
 2/10 A kérdező kommentje:
Hat maga a kardán az nem tud rúgni. Az csak hajtani. A rúgást az másnak a kikopása okozza, lehet h a kardán kereszt akkor.
júl. 17. 17:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Még a komplett kardán sem olyan drága, 154 ezer forint a zsír új, de nem hiszem h az lenne.
júl. 17. 17:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Vagy a difi van szét kopva 😅

Pedig csak 185k km van a kocsiban.

júl. 17. 17:20
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, a kardánkereszt. Ami a kardántengely része. Ugyanis egyben vannak kicentírozva. Ha veszel bontóból (vagy esetleg van ezekhez utángyártott) és felteszed, az rázni fog elég keményen. Ha elviszed spéci centír műhelybe, utána is rázni fog (tapasztalat - 99/100 eset). A megoldás egyedül az hogy veszel egy gyári új teljes egységet.

154k? Igen jól jártál. Nekem 700k volt a gyári kardán a bömösbe.

júl. 17. 17:24
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát, ha csak a kardán kereszt az 3845 Ft 😂 de ha utána rázni fog, annak nem sok értelme van. Igen, szerencsére annyi a zsír új komplett kardán hozzá, megnéztem. Mondjuk két részből áll: első és hátsó kardán, az első rész valamivel drágább 163k ft. A gyártó ugyanaz, gyári beszállíto.
júl. 17. 17:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Nézésd meg valami komolyabb műhelyben, nyilván látatlanban nehéz pontosat mondani. De szerintem cserés lesz.
júl. 17. 17:48
 8/10 anonim ***** válasza:
HA a kereszt van ki azt megtudod állapítani kézzel is.
júl. 18. 05:52
 9/10 anonim ***** válasza:
5. Ha megcsinálják jól akkor kizárt hogy rázzon utána is.
júl. 18. 08:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát nem akarlak elkeseríteni, de autószerelő vagyok és több kardánt is küldtünk már felújításra. Eddig összesen 6 darabot. Ebből 5 db egyből rázott, a 6. darabon pedig 2000 km után jött elő a rázás. Már nem is küldünk egyet se. Több céget is kipróbáltunk országosan, sajnos nem jó.

júl. 18. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!