Féktárcsa cserénél, kell a kerékegyra bármi pasztát kenni? Vagy mehet rá a tárcsa? (gyárban kennek rá?)
"Illetve normális e, hogy kb 50ezret futott hátsó szinte nincs vállasodás?"
Igen,normális! A hátsófékek jóval kevédbé vannak igénybevéve mint az elsők. Sok autón 10-15 évesen cserélnek hátul fékdobot vagy tárcsát,míg elöl akár 2-3 szett is elkopik.
"Illetve normális e, hogy kb 50ezret futott hátsó szinte nincs vállasodás?"
Igen. Tudom, hogy leszek pontozva, meg azzal rágalmazva, hogy hazudok, mert nincs jobb szórakozásom. De a mostani autóm új korátólvan nálam. Most van benne 57e km. Sem elől, sem hátul nem vállas. A betétek szincsenek elkopva, még bőven félidősnek sem mondanám.
Az előző autómmal 130.000 km-t mentem el egy garnitúrával és akkor sem volt vasra kopva a betét. Még bőven elment volna, csak olyan csúnya rozsdásak voltak a tárcsák, hogy inkább ledobtam a komplett garnitúrát. Van aki szerint azért is rozsdásodott meg ennyire, mert túl keveset fékezek. És ami igaz, ez a 130.000 km nem városi fukosásból jött össze, ahol pár száz méterenként kénytelen vagy fékezgeti.
Szóval a lényeg: nem törvényszerű, hogy 50e km-rel lekopjon egy fék, erősen használatfüggő a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!