Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Állófűtés vagy egy munkába...

Állófűtés vagy egy munkába járós autó érné meg jobban?

Figyelt kérdés
Nemrég költöztem, így a munkahelyem 8 km-re van, ahova autóval járok. Gondolkozom , hogy mi érné meg jobban, állófűtést szereltetni a kocsiba, hogy hideg időben is kvázi meleg motorral tudjak indulni, vagy egy munkába járós autó annak minden plusz költségével. Az állófűtésre kaptam árajánlatot 140ezer beszereléssel. Autót ennyiért nem kapok.

2024. júl. 12. 17:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Milyen autót óvnál ennyire?
2024. júl. 12. 17:21
 2/9 A kérdező kommentje:
na mondjuk az kimaradt, egy 2.6 V6 motorost, tipus most mindegy
2024. júl. 12. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Az a 140ezer nagyon olcsó. Kínai lehet, ami akár lehetne jó is, de szeret szétégni a szűrőbetét és nem sokan javítják.
2024. júl. 12. 17:41
 4/9 A kérdező kommentje:
DEFA márkájú
2024. júl. 12. 17:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Webastó a jó.
2024. júl. 12. 18:09
 6/9 anonim ***** válasza:

AZ akkor csak egy olajmelegítő fűtőszál. De arra jó hogy a motort előmelegíti.

https://www.youtube.com/watch?v=whXNfHQ8Czs

2024. júl. 12. 18:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
140? Azért robogót vegyél. Amilyen telek vannak simán ki lehet rajta bírni. 20 évet jártam robogóval munkába egész évben. Néha elázol, de attól csak erősebb leszel. :) Vagy vegyél mopedautót.
2024. júl. 12. 20:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha hobbiautod a mostani akkor vegyel munkábajárósat. Ha ez a mindenes akkor pedig használd munkára is. A benzines autok 5 perc mulva már meleget fujnak, szoval nem fogsz fázni amíg beérsz dolgozni. Ez azt csinálom télen a céges autóval hogy indulás előtt 5 perccel beindítom és az a szélvédőről leolvad a jég mire indulnom kell.

A motornak sem lesz baja a sok rovid tavtol. Nagyon sokan hasznaljak az autojukat napi szinten 5-5kmes tavokra es nagyon ritka amikor motort kell bennük cserélni. Én a rövid távok alatt inkább az aksi miatt aggódnék mert a hideg és a sok indítás nem tesz jót nekik, igy könnyen lemerülhet.

8 km viszont nem annyira rovid. Sok falusi 1-2 km-t megy alkalmanként postára, boltba, templomba, főleg a nyugdíjasok.

2024. júl. 12. 23:53
 9/9 anonim ***** válasza:
Nagy motoros benzines télen is nagyon hamar eléri az üzemi hőfokot, ha jó a termosztát stb. Véleményem szerint felesleges pénzkidobás, plusz egy hibalehetőség. Inkább bérelj garázst, ha nincs fedett helye az autónak azzal többre mész.
2024. júl. 13. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!