Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik kis autót érdemes...

Melyik kis autót érdemes megvenni? Fiat Punto 1.2 (60, 80 le), VW Polo mk3 1.0, 1.2, Opel Corsa C 1.0, 1.2, vagy esetleg Suzuki Swift 1.0, 1.2 ?

Figyelt kérdés

Általában napi futkozósnak használnám, rövidtávok kb. 3-6 km. illetve azért néha hosszútáv is lenne.

Tehát mindenképp olyan kell, ami azért megbízható autó legyen, mint motorilag mint szerelésileg is viszonylag egyszerű legyen.

Nem kell, hogy erőgép legyen mert egyik sem az igazából, de azért egy hosszútáv ne okozzon neki gondot. Néha pl. egy 500 km, oda-vissza összesen.

júl. 2. 17:57
1 2
 11/11 anonim válasza:
Az 1,0 változat (bármelyik márka esetén) 3 hengeres, ahol lényegében "hiányzik" egy henger, tehát a motor nincs átméretezve, csak kb. kiszerelték a gyárban egy hengert, persze képletesen szólva. 1,2 motor üzemanyag szempontjából nem fogyaszt annyival többet mint az 1,0 de az 1,0 motornak a hátrányait gyűlölni fogod. Nekem 1,2-es Corsám van de céges-bérelt kocsim volt az 1,2-es Punto 1 évig vezettem. Sokkal kényelmesebb mint Corsa, ráadásul van "City" szervó gombja ami duplán könnyebbé teszi a parkolást a városban. Amióta General Motors megvette mindkét márkát, a Punto és Corsa főalkatrészei szinte teljesen azonosak. Használt kis autóban dizel felejtős, nagyságrendekkel drágább a fenntartása. VW póló a legfapadosabb, nagyon kényelmetlen, a kis VW összes kormánya (dőlése) szinte derékszög, mint a rajzfilmekben. Tehát szerintem első a Fiát Punto, majd Corsa C majd Polo és csakis 1,2 változat. Halkabb, jobb, kevesebb a szerelés hosszú távon, és bőven elég a célnak. Szeretni fogod.
tegnap 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!