Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szerelők miért nem szeretnek...

A szerelők miért nem szeretnek olajat cserélni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy le leszek oltogatva, meg ha ilyen sz**rágó vagyok akkor csináljam magamnak, stb-stb... Egyébként már rá is szoktam pont ezért hogy ami tudok, magamnak csinálom. Nyári szünet van, ráadásul vasárnap, sokan unatkoznak. Úgyhogy jöhetnek a beszólások!

Szóval visszatérve: az a tapasztalatom, hogy ha szervizben valaki csak egy olajcserét kér, általában húzzák a szájukat a szervizben, nem szívesen vállalják el. Meg sokszor több hétre adnak csak határidőt, mert minden fontosabb, mint ez. Ez miért van?

A legtöbb helyen nem is lehet vinni hozzá a cumót, mert kerek perec kijelentik, hogy ők nem dolgoznak kannás Motul, LiquiMoly, Mobil, stb olajokkal, mintha ezek a legolcsóbb legalja olajok lennének, hanem csak és kizárólag hordós Mannollal! Olajszűrőből sem jó nekik a MannFilter, Mahle, hanem csak a Ridex! Ha nem tetszik, menj máshova, mert ezrek állnak sorban! Amit vaskosan ki is használnak.

Jó, nem vagyok ilyen naív! Nyilván tudom, hogy ezeken lehet a legnagyobbat szakítani, hiszen megveszik a legolcsóbb hordós olajat a nagykerből és kiszámlázzák a legdrágább olaj kannás kisker Bárdi/Unix-teliárán. De! A munkdíj még a legolcsóbb szervizben is legalább 5000Ft, de inkább több. Ma már szerintem nem sok szerviz van, aki csak ennyit kér, de számoljunk ezzel! Fél óra munkárt. Ami különösebb szaktudás, speciális célszerszámot a legtöbb esetben nem igényel. Ez olyan rossz óradíj?!

Napi 8 órával és 22 munkanappal számolva ez havi bruttó 1.760.000 Ft bevétel! Nem elég?! Jó, nyilván ebből adózik, meg kifizeti a villanyszámlát, meg az egyéb költségeit a műhelynek, el kell vitetni a fáradt olajat, meg nyilván nem tud nettó 8 órát folyamatosan dolgozni. De ha ezeket levonjuk, nem mondanám így se rossz fizetésnek. Miért ilyen kapzsiak, hogy ez nekik kevés és még többet akarnak rajta keresni?

2024. jún. 30. 10:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
79%
Az alapfeltevés, hogy a szerviz napi 8 órában, folyamatosan dolgozik csak olajcserével, irreális. Egy szerviz számos más munkát is végez, és a munkafolyamatok között lehetnek várakozási idők, logisztikai feladatok, adminisztráció stb.
2024. jún. 30. 10:51
 2/14 A kérdező kommentje:

Idézem magamat:

"meg nyilván nem tud nettó 8 órát folyamatosan dolgozni."

+ Más munkákra nem hszem, hogy lényegesen olcsóbb munkadíjat kérnének.

2024. jún. 30. 10:55
 3/14 anonim ***** válasza:
54%

A kérdés arra a részére: Miért nem szeretik ha bevitt olajból, szűrőből dolgoznak nagyon egyszerű a válasz: Nagyobb hasznuk van a termékek árából mint az elvégzett munkából.

Ebből adódik a kérdés másik részére is a válasz: Egy sima olajcseréért nem kérhetnek sokat, hiszen konkrét dolgot kell megoldani. Nem bírják ráfogni: még ezt, meg azt is beállítottunk, kicseréltünk, ellenőriztünk.

2024. jún. 30. 11:07
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Egyrészt, mert szinte folyamatosan az olajcseréket csinálják, így már unalmas, másrészt pedig többet keresnek azon ha ők adják az alkatrészt. Én mindig otthon csinálom magamnak, nem nagy meló, de így az előírásoknak megfelelő, jó minőségű olaj kerül bele, jó áron. Dehogy fizetem ki a szart dupla áron...
2024. jún. 30. 11:24
 5/14 anonim ***** válasza:
21%
Na vajon miért, mit gondolsz?
2024. jún. 30. 11:33
 6/14 anonim ***** válasza:
89%
Rokon szerelő kifejezetten szeret olajat cserélni. Volt már elég baja, ez nyugis munka (persze ugyanúgy csinál mindent amit kell, csak egyszer említette).
2024. jún. 30. 12:04
 7/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
47%
Jól értzelmezem, hogy 1db sufniműhely alapján állítottál fel tényállást?
2024. jún. 30. 14:28
 8/14 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok szerelő de imádok olajcserézni, tegnap cseréltem pont a szürő kicsit rá volt már szorulva de láncossal lejött :D De a kérdésre a válasz: Mert nem tudnak sokat keresni rajta.

Bár a sok relatíve fogalom, nekik egy olajcsere anyag díja kb 5000 forint, függetlenül mindentő, mondjuk vegyünk 4 liter mannolt (nem vmi jó olaj) meg egy gagyi szűrőt (ridex, denckermann, sct) ez nekik kb 5000 forint megveszik unixtól bárditól féláron, neked kiszámláznak 20-at anyagköltségnek, munkadíjra meg 1 órát ami 15 000 ft kb, szóval 35 a vége, kerestek 30-at (ha adóznak 22 körül mondjuk). De ugyan ennyi idő alatt csinálhatna vezérlést vagy kuplungot ami több idő kb 3-4 óra viszont többet is számolnak fel szóval a sima olajcseréseket sarokba állítják majd ha nincs jobban fizető vevő akkor elő veszik megcsinálják. Bocs mehet a diszlájk az igazság kegyetlen de ez van.

2024. jún. 30. 15:51
 9/14 anonim ***** válasza:
Elírtam, nem ugyan ennyi idő alatt, hanem az olajcsere ideje helyett...na mert vissaolvastam és nem voltam érhető bocs.
2024. jún. 30. 15:53
 10/14 anonim ***** válasza:
ma 15:51 Egyetértek, nagyjából ugyanezt írtam le ma 11:07-kor.
2024. jún. 30. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!