Miért gondolják azt az emberek, hogy minden opel hajlamos az olajfogyasztásra?
Minden?
Ez az ecotececre jellemző, voltak szervizek, amik csak erre voltak ráállva, a gyűrűzésre.
Ha van olajat nem evő ecotec, az már meg volt gyűrűzve.
Hát miért? Középkategóriás gyártó, igazából azóta kerülnek szóba egyáltalán technológiai szempontból, hogy megvette őket a PSA.
Ők nem alkotnak új technológiákat, csak felhasználják a mások által kitalált dolgokat.
Régen híres volt a rohadásról az opel.
Kollégámnak egy zafira volt és 10 évesen kilyukadt a sárvédő meg ajtója
is.
AZ olaj fogyasztásra is sokan panaszkodnak.
"3as! De vajon miért nem?"
Igazából az 5-ös jól összefoglalta. De a GM égisze alatt sem voltak csúcskategóriásak és oltári megbízhatóak. A dízelesek az Isuzu-motorokat kapták, most meg Citroen-Peugeot lett lényegében. Egyáltalán van létjogosultsága a márkának? A PSA előtt a kishaszonjárműik meg átmatricázott Renaultok voltak. Európán kívül azt sem tudják mi az az Opel.
Nem vagyok nagy autómárka-fetisiszta, szóval nem csinálok belőle akkora presztízskérdést, de az Opel pl. olyan amelyre azt mondom, hogy nem jöhet az udvarba.
Ezt hívják úgy hogy előítélet, ami sokszor nem konkrét tapasztalatok alapján, hanem szájról szájra terjedő mendemondák alapján terjedt. Annyi valóságalapja valóban lehet, hogy mivel tömegautóról van szó, a mai napig, sok belőlük az olcsó példány. Behozzák külföldről, vagy megveszik itthon a sokadik tulajtól, azoknak addig minden kumulálódó hanyagságával. Aztán csodálkoznak rajta, hogy egy lerúgott, öreg filléres autó, nem szalon állapotú. Máris mindenki hibás, többek között a gyártó, csak egyedül ők nem...
Érdekes, eddig két Opelem volt, mindkettőnek a motorburkolatán virított az Ecotec felirat.
Az egyiket használtan vettem, 12 évig használtam. 360.000 km volt már benne. De olajra soha nem kellett rátöltenem. Meg a rozsda sem volt kifejezetten jellemző, amit régebben terjesztettek előszeretettel. Ez is egy F Astrák kornyakából visszamaradt városi legenda, amihez sokan a mai napig makacsul ragaszkodnak.
A másik Opelemet újonnan rendeltem, erre sem kellett soha töltögetni. Mondjuk soha nem teszkós 20w50-es legolcsóbb pakurát töltöttem beléjük, mert jó lesz az Opelbe az is... soha semmit nem spóroltam el tőlük, nem sajnáltam a pénzt, se gyári vagy jobb prémium kategóriás alkatrészekre, fogyóanyagokra, se garázsra...
Minőségre szerintem semmivel nem rosszabb a maga kategóriájában, mint bármelyik más európai autógyártó terméke. Nyilván egy öreg Corsát nem kell egy mai prémiumautóhoz hasonlítani!
Az Opel/Vauxhall márkanevet valóban csak Európában használták. De ez miért olyan meglepő? Európán kívül ha nem is volt tömegautó, Holdenként, Saturnként, Buickként, Chevroletként más kontinenseken is feltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!