Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajfogyasztás 4 ezer km alatt?

Olajfogyasztás 4 ezer km alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok olajcsere történt az autómon 4000 km-rel ezelőtt akkor volt maxon a szintje. Most elmentem vele 4000et és minimum alatt volt az olaj. Tudni kell hogy a 4000 ezerből városban volt használva 3500 km-t. Most mentem vele 176 ot pályán utána néztem hideg motornál. Ez soknak számít? Vw 1.4 16v. A kézikönyv 1l/1000km fogyasztást normálisnak tart. Köszi!

jún. 9. 19:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Az évjárat 2003 polo
jún. 9. 19:33
 2/14 A kérdező kommentje:
115 ezer km van a motorban
jún. 9. 19:34
 3/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
100%

Igazából teljesen mindegy, hogy sok vagy kevés... Eszi az olajat és kész.

Lesznek majd akik azt tanácsolják, hogy tegyél bele vastagabb olajat, de ennek ne higyj.

jún. 9. 19:40
 4/14 anonim ***** válasza:
Pályázás után általában kell utántölteni egy idősebb, kopottam motorú autónál, még akkor is ha egyébként csak csipegeti, olyankor viszont szürcsöli.
jún. 9. 19:46
 5/14 A kérdező kommentje:
Azt hallottam erről a motorról hogy már újonnan is ette valamennyire. De csaknem kopott 115 ezer km alatt... 21 éves már szegénykém
jún. 9. 19:57
 6/14 anonim ***** válasza:

115 ezer nagy részét nyilván városban tette meg a kis fűnyíró, tehát ilyen szempontból ez már számottevő futásteljesítmény, mivel városi használat mellett kopik a leginkább a motor. DE!

Egyébként rohadtul nem normális az 1l / 1000 km, ha ez konkrétan le van írva a kezelési könyvben, akkor elég trehány munkát végeztek a mérnökök és konstrukcióhibás lett a végtermék.

115 ezer kilométer alatt, akárhol is volt használva, nem kophatnak el annyira a lehúzó gyűrűk a motorban, hogy ilyen szinten zabálja az olajat a dugattyú és a hengerfal között.

Emellett jelentős olajfogyasztást még a kartergáz-rendszer és a szelepszár szimering tud okozni. De ezek nem 4 ezer kilométer alatt finganak le.

Ha korábban is ennyire ette az olajat a motor , akkor tényleg konstrukcióhibás és be kell nyelni.

Ha korábban nem ette az olajat ennyire, akkor viszont a szerelő nézett be valamit.

jún. 9. 20:38
 7/14 anonim ***** válasza:

"Lesznek majd akik azt tanácsolják, hogy tegyél bele vastagabb olajat, de ennek ne higyj."

Valóban, a sürübb olaj nem motordoki.

Viszont ellenkezöleg igaz. Amikor a sok okos az öreg motorokba, amire 10W-40-töl vastagabb olajat írnak elö, brahiból betesz 0W-st, aztán meglepödik, hogy hitelen fogyni kezd.

Sokan ezt értelmezik félre.

jún. 9. 20:38
 8/14 anonim ***** válasza:
#5 Nem csak a kilométer számít, hanem, hogy ennyi idős autónál elfáradnak a szimeringek is. Meg az sem mindegy, hogy korábban milyen gazdája volt, és pl nem-e hajtotta hidegen, vagy nem cseréltek benne időben olajat.
jún. 9. 20:47
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy előtte mennyire fogyasztotta még csak több mint fél éve van nálam. Konkrétan le van írva a kezelési könyvbe ez a mondat. Városon belül az 1l/1000km normális. Én is néztem hogy tessék?? 😂 Egyébként semmi rendellenesség nincs az autóval jól megy nem fogyaszt sokat úgyhogy különösebben nem zavar de azért a biztonság kedvéért feltettem a kérdést
jún. 9. 20:48
 10/14 anonim ***** válasza:
Elfogadható motorolaj fogyasztás: Üzemanyag fogyasztás 1 ezreléke. Számolj.
jún. 9. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!