Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olajfogyasztás 4 ezer km alatt?

Olajfogyasztás 4 ezer km alatt?

Figyelt kérdés
Sziasztok olajcsere történt az autómon 4000 km-rel ezelőtt akkor volt maxon a szintje. Most elmentem vele 4000et és minimum alatt volt az olaj. Tudni kell hogy a 4000 ezerből városban volt használva 3500 km-t. Most mentem vele 176 ot pályán utána néztem hideg motornál. Ez soknak számít? Vw 1.4 16v. A kézikönyv 1l/1000km fogyasztást normálisnak tart. Köszi!

jún. 9. 19:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"A kézikönyv 1l/1000km fogyasztást normálisnak tart."

Attól függ, hogy hogyan definiáljuk azt, hogy "normális". Ha úgy, hogy ezek ilyenek és ez náluk az alap, akkor lehet normális. De attól ez még nem "normális". Ha gyárilag ennyi, ez akkor is szar. 1l/1000km rengeteg. Ennyi olajat enne az én autóm, gyári előírás vagy sem, már lökném is a Dunába.

jún. 9. 21:09
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Normálisnak nem normális, egy jól összerakott motornak konkrétan 0 közeli olajfogyasztásnak kell lennie. 0 sosem lesz, de olyan kicsi igen, hogy nem lehet észrevenni olajcserék között. Ha 10 ezer km/1 év csereintervallumon megkapja a belevaló jó minőségű olajat akkor a legtöbb autó elmenne akár fél millió kmt ilyen hibák nélkül, még a legszarabb konstrukciók is. Csak is motorfelújítás oldja meg ezt teljesen, de ez még az a kategória, ami bőven a tűréshatáron belül van, egyáltalán nem éri meg a felújítás. 3000 kmnként rá kell önteni egy litert(minről maxra), amikor az olajszint minimumhoz közelít. Itthon szinte normálisnak mondható, mert nagyon sokan önkéntes mérnökösködnek(nem a megfelelő, nem jó minőségű olajat kapja) és elhanyagolják a gyakoriságot is.
jún. 9. 21:18
 13/14 A kérdező kommentje:
Most 10w40 van benne sajnos amikor 5w30 az előírás lehet azért fogy
jún. 9. 22:04
 14/14 anonim ***** válasza:

"A kézikönyv 1l/1000km fogyasztást normálisnak tart."

èrdekes, hogy a 2-es golfok idejében egy GTI-m volt, annál 10 ezer alatt nem kellett utántölteni.

A korabeli E30-as BMW-k könyvében is 1 liter/1000 volt a még tolerálható, bár én egyet sem láttam, ami ennyit zabált volna.

jún. 9. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!