Érdekes jelzőlámpa jelzések Spanyolországban. Hogyan lehet ezeket értelmezni, vagyis mit jelent, és mit kell csinálnom olyankor?
Nem sokára utazok Spanyolországba nyaralni 1 hetet, és ki fogok bérelni egy autót arra az időszakra. Utána jártam, miként vezetnek az emberek. Volt egy két érdekesség a jelzőlámpákkal kapcsolatban, aminek nem tudtam utána járni. Szerintetek mit jelenthetnek az alábbi kombinációk, és ilyenkor mi a teendő?
Piros lámpa - egyértelmű, meg kell állni
Zöld lámpa - egyértelmű ,szabad jelzés
Sárga lámpa - ugyanaz, mint Magyarországon
villogó sárga lámpa - ugyanaz, mint Magyarországon
villogó piros, majd sárga lámpa - szerintem itt elsőbbséget kell adni -főként gyalogosnak, kerékpárosnak, ha át akarnak jönni-
villogó zöld lámpa - ezt nem tudom értelmezni
villogó sárga, majd zöld lámpa - ezt sem tudtam értelmezni
Utolsó 3 jelzőlámpa kombinációra a válaszokat előre is köszönöm!
Hát, a villogó zöld lámpa tippem szerint azt, hogy mindjárt sárga, majd piros (Ausztriában, Németországban is villog a zöld, ha rövidesen váltani fog - és ezt Magyarországon is igazán bevezethetnék...)
A másik kettőre most én is kíváncsi lettem :D
Köszönöm a választ. A villogó zöld lámpa okés lenne, ha nem a piros-sárga után lenne ez a szituáció.
A videó alapján 2:33-tól van egy példa a sárga-piros villogó jelzőlámpára.
Villogó zöld lámpa példa 10:48-tól, meg 24:53-tól
Villogó sárga-zöldre meg 36:55-től
(ezt főleg nem értem, mire kell figyelnem, amikor osztott pályás ez a szakasz, és nincs átkelés a lámpánál)
2:33-nál a villogó sárga, az szerintem a gyalogos veszély. Te balra kanyarodsz és keresztezed a gyalogátkelőt, mikor a gyalogosnak is zöld van. Ilyen van Magyarországon is, csak nem felváltva villogó sárgával.
10:48 /24:53 piros majd villogó sárga, ott szerintem a villogó sárgára váltás azt jelenti, hogy fokozott óvatossággal behajthatsz a kereszteződésbe. Kb. mint nálunk a villamos átjáró lámpák, bár a középső lencse nem tudom mit jelez.
36:55-nél meg két sárga villog felváltva, gondolom az még fokozottabb veszélyt jelent, ha kettő villog. Ha jól látom az egy híd, amit felnyitnak, hogy a magas hajók átmenjenek alatta.
De ezek csak tippek. csak laikusan így gondolom. Valaki azért erősítse/cáfolja meg őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!