Miért tűntek el sok lámpás kereszteződésből a világítós KRESZ-táblák?
Mert az fényvisszaverő, karbantartás nulla, nem fogyaszt áramot, stb.
A világítós fajta meg igen.
Szerintem a kérdező arra a fajtára gondol ami egy nagy műanyag ami áttetsző és benne van egy izzó ami megvilágítja az egészet. Ezeket azért cserélik le mert eléggé régiek már és egy idő után meg persze az időjárási viszonyok miatt törékenyebbek és egy erősebb szél is leviheti egyszer ami baesetveszélyes is. Meg persze a benne lévő izzó ami még a régebbi fajta halogén esetleg volfrám szálas (bár kétlem) sokat fogyaszt ám.
A sima normál fémlapos tábla, azért jó mert olyan anyaggal festik rá a mintát ami fényvisszaverő és még egy kicsi fénynél is úgy néz ki mint ha világít és messziről észre lehet venni hogy mi az. A nagyon régi táblák amik még kisebb utcákban még előfordulnak nem ilyenek. Meg neked a városba azért nem tűnik fel mert annyi fény van hogy simán látszik, de ha lenne egy áramszünet és csak az autók lámpái adnának fényt akkor is látnád ezeket a táblákat, mert nem kell nekik áram se.
Első írta hogy valahol LED-eseket tesznek ki, ezt olyan helyekre szokták ahol egy szabály vagy korlátozást nem indokolt mindig minden esetben fenntartani, például egy jól járható úton száraz időben felesleges mondjuk egy 60 km/h-s korlátozás 90 helyett, de ha pl esik az eső, vagy hó, vagy tudom is én akkor lehet indokolt és ha ilyen van akkor felkapcsolják hogy most akkor ennyi legyen a korlátozás mert így biztonságosabb. Vagy feltüntetnek egyéb szabályt, figyelmeztetést ha szükséges.
3: Fehérváron pl Dózsa György- Szegfű kereszteződésében is kint van a LED, pedig évek óta változatlan a forgalmi rend. A kötelező haladási irányt jelzi csak, mert a STOP-tábla alumínium...
Én nem ezekre gondoltam, hanem olyanokra, mint pl. itt:
Na és ezeket cserélték le sima alumínium táblákra
Az új fény visszaverős tábláknak nincs karbantartási és üzemeltetési költségük.
2004 óta minden táblának fény visszaverősnek kell(ene) lennie.
A üzemeltetési költség csökkenés az egyik ok, másrészről pedig, egy ilyen világítós táblának ha kiég az izzója vagy áramszünet lesz abból baleset is lehet.
6-os az változtatható jelzésképű LED tábla, google utca ha visszamész az időben bal oldalt az órás ikonnal akkor láthatod hogy 2018 és 2019-ben is egyenes és jobbra/balra nyíl volt rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!