1.9 AVF 131 lovas Passat, totál random alkalmakkor elmegy a turbo, miért lehet?
Van amikor gondol egyet és 2500-nál elmegy, de addig tökéletes, van amikor meg pörgetem pályán 4000-ig, akkor sem. Tegnapi pályázásomig pl 2 hétig egyszer nem ment el, 3000-ig volt mindig maximum pörgetve, de tegnap volt egy 200km-es szakaszom, és hazafelé közel 3000-nél MINDIG vége lett a turbónak. Ha nem vittem 3000 közelébe, 2500-nél tartottam vagy ott váltottam akkor lett volna hazáig is végig. Párszor megálltam, vártam 2-3 percet majd leállítottam, és újraindítás után pályára visszamentem és ugyanúgy volt.
Az a kérdésem hogy mi a franc lehet. Ha leragad a geometria akkor is lehet ennyire változó feltételeknél is ez a hiba, nem tudom. Légtömegmérő kitakarítva, map szenzor bár még nem lett cserélve, de ha az lenne a hiba akkor állandóan csinálná ugyanannál a mértéknél vagy nem?
Amíg nincs meg a hiba pontos oka, és annak megoldása, addig felesleges azon agonizálni, hogy milyen turbót tegyél rá.
Nem tudod megúszni, hogy egy hozzáértő ne derítse ki, mi a pontos gond. Ahogy előttem írták, élőadat, diagnosztika és meg fogják mondani. Majd ha megvan, mi a gond, akkor eldöntöd, hogyan tovább.
Egy 30 éves, mókolt autóról beszélünk, még azt sem tartom teljsen kizártnak, hogy eleve így vetted, mert az előző tulaj feladta/elfogyott a pénze stb stb., hogy ezt a hibát megoldja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!