Jár az agyam. Hogyan kell autókat gazdaságosan üzemeltetni? Eddig megvettem az autót, addig használtam amíg nullára használtam (10-14 év 300 000-350 000 km) vagy el nem lopták. Van ennél gazdaságosabb üzemeltetési mód?
Figyelt kérdés
2024. jún. 11. 08:30
11/13 feri 45 válasza:
A korszerű autógyártástól azt várnánk, hogy a gépjárműveink életkora egyre hosszabb lenne. Sajnos ez csak vágy. Sokan vagyunk akik erre anyagilag nem képesek. Az árak is egyre emelkedőek. Agyon bonyolított elektronikával is komoly problémák vannak. Több gépkocsit selejtezni kellett, mert villamosan javíthatatlan lett. Csak nem engedték át a műszaki vizsgán. Csinálhat belöle fűrészgépet, darálót, agregátort, ... stb. Ezeket még nem kell vizsgáztatni.
Mellékesen, édesapám fuvaris volt. Szekere több évtizedet kibirt minimális javításokkal! Fejlődünk!! Üdv:H.F.
12/13 anonim válasza:
Az tény, hogy fejlődik az autó gyártás csak kérdés, hogy jó irányba-e...
13/13 anonim válasza:
Sok ilyen matekos számolás van ezzel kapcsolatban, mindenki mást mond, de szerintem a legjobb, ha az ember olyan autót vesz amin pont lejár a gyári garancia, mert ilyenkor következik a legnagyobb értékvesztés, DE ilyenkor még az autó lekövethetően szervizelt, újszerű, és általában hiba mentes, és ezt érdemes fenntartani és eladni akkor amikor az adott modell statisztikája szerint elkezd nőni a főrészek meghibásodásának esélye. Onnantól kezdve szerencsejáték, mert ilyenkor "nyerészkedsz" egy új vásárlással ellentétben, de közben potenciálisan egyre közelebb kerülsz egy nagy javításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!