Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akik már gyakorlottak a...

Phep kérdése:

Akik már gyakorlottak a motorozásban mégis jártok úgy néha,hogy amikor felfelé kapcsoltok kuplung nélkül és rossz az időzítés akkor reccsen a váltó? Kezdő vagyok de szeretném megtanulni viszont a váltót féltem nehogy szétbarmolja a fogaskerekeket!

Figyelt kérdés

#motorozás #kuplung nélküli váltás
2024. jún. 8. 18:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nyilván nem csak arra van kitalálva, h elindulj és megállj vele...

Nem attól leszel menő vagy okos, h nem mozog a bal kezed. Ahogy a többi hasonló se...

2024. jún. 9. 05:52
 12/16 dirtboy ***** válasza:

10-es

Én többet számoltam aminél arra lehet következtetni hogy úgy gondolja baja lesz a váltónak ha nem húzza be a kuplungot.

Már maga a támadó jellegű hozzá szólás is az hiszen minek leszólni olyan dologért valakit ami mindegy hogy ki hogy csinálja. Én 99%ban húzok kuplungot de van mikor nem. Nem kövezem meg azokat akik viszont felfelé váltáshoz nem húznak,ő dolguk hogy csinálják. Ha viszont valakinek nem megy a recsegés nélküli váltás csak kuplungal abban az esetben inkább ne csinálja mert ott valami akkor nem stimmel.

2024. jún. 9. 09:38
 13/16 anonim ***** válasza:

#12 És te az alapján minősítesz másokat, hogy gondolsz valamire, ami nincs is ott? Gratulálok...

Itt a hangsúly nem azon volt és "támadó jelleg" nem arra irányult, hogy ő hogy csinálja. Azt csinál amit akar. A lényeg az volt, hogy ő párhuzamot húzott a gyakorlottság/kiforrott képességek és a kuplung nélküli váltás között, azaz azt hiszi, hogy az a jó motoros, aki tud kuplung nélkül váltani, illetve hogy a jó motoros az kuplung nélkül vált. És ez nem is állhatna messzebb a valóságtól.

2024. jún. 9. 09:54
 14/16 anonim ***** válasza:
Ugye megmondtam hogy jönnek a gyorsváltósok, majd következnek a robogósok is! Ráadásul:#tegnap 21:21 Nem, a gyorsváltó qrvára nem így működik, legalább vedd a fáradságot és olvass utána.Azért mert Apa megvette neked a "felső kategóriásat" még semmit nem jelent a tudásod szempontjából.
2024. jún. 9. 10:31
 15/16 dirtboy ***** válasza:

(A lényeg az volt, hogy ő párhuzamot húzott a gyakorlottság/kiforrott képességek és a kuplung nélküli váltás között, azaz azt hiszi, hogy az a jó motoros, aki tud kuplung nélkül váltani, illetve hogy a jó motoros az kuplung nélkül vált. És ez nem is állhatna messzebb a valóságtól.)

Részben van benne valami mert ha a gyökerekhez megyünk vissza akkor a gyorsváltó nem a túra és nem a hétköznapi motorosoknak lett kitallva csak ez is át lett emelve a versenysportból. A versenysportban nem mindegy mennyi tizedet vagy századot nyernek a váltás ideje alatt és a versenysport magasról tesz arra hogy kinek mi a vélemyénye a kuplungolásos váltásról ezért is van náluk pl fordított sorrendben a váltó is és mégsem buz ik mert nem a hagyományos módon pöcögtetik a kart.

Ebből ki indulva valóban a gyakorlottabb motorosokhoz volt köze elsőkörben a gyorsváltónak.

A gyorsváltó a hétköznapokban ott van igen sok motoron gyárilag is vagy igény szerint kérhető. Emellett ugyan úgy megkapja az ember a kuplungkart is szóval eldönthetik hogy akarnak váltani. Akinek pedig nem gyorsváltós annak pedig ott a pillanatnyi gázelvételes kuplungnélküli váltás. Ez is szintén embere válogatja hogy alkalmazzuk vagy sem. A motorozás stílusa sem mindegy főleg speed vagy nakedesek alkalmazzák nagyobb gyorsításokalkalmával.Egy egy keményebb gyorsításnál azért sokkal stabilabb ha teljesen átfogod a kormányt.

De egyébként ez mind mellékszál ebben a történetben a kérdése nem erre irányult és nem ezzel kellene foglalkozni hanem a váltáskor való reccsenéssel. Aztán zárójelben ki lehet egészíteni aki akarja azzal hogy téved mert nem csak a gyakorlott motorosok váltanak úgy stb stb stb.

2024. jún. 9. 11:03
 16/16 anonim ***** válasza:
52%
Belezitek itt egymást, mikor a kérdező még arra sem volt képes, hogy megnevezze a motorját...
2024. jún. 9. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!